Frischeis – distributer s tradicijom

Dom, Gradnja Komentari isključeni za Frischeis – distributer s tradicijom 33

Više od 60 godina iskustva s materijalom i povjerenje kupaca koje se gradilo više desetljeća odražava se u velikom broju zadovoljnih stalnih kupaca ne samo u području rezane drvene građe nego i kod svih ostalih proizvoda koji se dalje prerađuju od rezane drvene građe.


Poduzeće posluje u 52 poslovnice u 14 država srednje Europe i ima vodeću ulogu u veleprodaji drva i drvnih poluproizvoda.

Godine 2001. se u Hrvatskoj osniva poduzeće J.u.A.Frischeis d.o.o. koje se u jedanaest godina svog postojanja svrstava među najuglednije u svojoj branši. Danas spada među veća poduzeća u području prodaje drvnih proizvoda, sa zaokruženom prodajnom cjelinom, suvremenim strojevima i stotinjak stručnih djelatnika, koji svakom kupcu mogu ponuditi kvalitetan proizvod.

Prepoznatljiv je na domaćem tržištu kao specijalist za prodaju stolarske građe, drva za građenje, profilirane građe, vrata, svih vrsta pločastih materijala, furnira, šperploča i parketa. Razumljivo, tijek razvitka i tržišta zahtijevali su proširenje prodajne ponude tako je 2005. godine otvorena poslovnica u Rijeci- Škrljevu. Godine 2008. premještena je poslovnica iz Pirovca u Šibenik u prodajno skladišni prostor na 3500 m2, kako bi se "pokrila" cijela regija srednja Dalmacija. Prošle 2011. godine je poslovnica iz Đakova premještena u Osijek kako bi mogli svim svojim kupcima pružiti kompletniju uslugu i na taj način “pokriti” čitavu Hrvatsku.

Posluje u 4 poslovnice Šibenik, Rijeka, Osijek i Velikoj Gorici gdje se nalazi sjedište poduzeća kao i najveće skladište.
Uz prodajni program Fundermaxa zastupljeni su i ostali vodeći proizvođači poput Kaindl, Hallain, Mocca, Hasslachera i dr.
Time se zadržao Frischeis na samom vrhu u prodaji proizvoda na hrvatskom tržištu uvijek prateći europske trendove.

Frischeis svoj razvoj prije svega temelji i na izgradnji i jačanju vlastitih robnih marki – Eurowood, Euroveneer, Europly, Eurotimber koji se na hrvatskom tržištu polako i pozicioniraju.
Kupcima se uz prodajni asortiman nudi i usluga krojenja, kantiranja prema željenim mjerama, uključujući i kompjutersku optimizaciju, a sama usluga dostave materijala je individualizirana prema dogovoru s kupcem. Stručni i educirani djelatnici su svakom kupcu podrška pri odabiru kvalitetnog materijala iz prodajnog asortimana Frischeisa.

PREDSTAVLJAMO VAM
KVH- Konstrukcijsko puno drvo

Tehnički i građevinsko-fizikalni propisi za povećane zahtjeve kvalitete stanovanja uvijek predstavljaju sve veće zahtjeve za građevinske materijale. Moderna drvena gradnja danas zahtijeva drvenu građu stabilnih dimenzija koja je točno dimenzionirana i isušena. Razvojem konstrukcijskog punog drva i greda DUO/TRIO arhitektu i inženjeru na raspolaganju je građevinski materijal koji je pažljivo tehnički isušen, kalibriran po mjeri. Na skladištu se može ponuditi u mnogim dimenzijama i dužinama.

Osim toga, ispunjavaju se sljedeće karakteristike sortiranja:
• Definirana vlažnost drveta (15% +/- 3%)
• Vrsta rezanja (uklonjena srčika)
• Stabilnost dimenzija presjeka
• Svojstvo površine

Ovisno o svrsi korištenja proizvode se dvije kvalitete koje se razlikuju uglavnom samo u optici:
• KVH – SI za vidljive i
• KVH – NSI za nevidljive konstrukcije

Zupčastim (cink) spojem (DIN 68140-1; EN 385) drvo se može proizvesti do maksimalnih 16m. Pojedinačni dijelovi se međusobno lijepe pomoću najmodernije tehnike zupčastog spajanja što ne utječe na čvrstoću konstrukcijskog elementa.

Konstrukcijsko puno drvo (KVH) je rezana drvena građa četinjača (u pravilu od smreke) za primjenu u modernoj drvenoj gradnji. Kriteriji kvalitete jasno premašuju kriterije kvalitete uobičajene rezane drvene građe. Sortiranje se vrši sukladno standardu DIN 4074-1 te ga izvana nadziru nacionalni i međunarodni instituti.

Grede DUO i TRIO
Greda DUO/TRIO sastoji se od dva ili tri drveta iz kojih je uklonjena srčika koji se međusobno lijepe. Uslijed krutog spoja proizvod trajno zadržava stabilni oblik.

Zupčastim spojem greda DUO/TRIO može se proizvesti do duljine od 16m.
Klasični karakter greda i estetski izgled punog drveta tako ostaju očuvani te se stoga odlično mogu iskoristiti u vidljivom području.

Grede DUO/TRIO se standardno blanjaju i skošavaju na svim četirima stranama. Za vidljivu primjenu grede se podvrgavaju dodatnom optičkom odabiru prilikom ocjenjivanje sirovine.

Lamelirano drvo (BSH)

Lamelirano drvo je idealni materijal ako je potrebno posvetiti osobito veliku pažnju velikoj stabilnosti oblika i dimenzija. Prvenstveno se koristi kod visokih vizualnih, arhitektonskih i statičkih zahtjeva.

Proizvodi se od tehnički isušenih lamela smreke pri čemu se uklanjaju nedostaci koji umanjuju čvrstoću i optički nedostaci kao što su smolne vrećice, velike grane i prirasti kore drveta.

Uklanjanjem kritičnih točaka te slojevitim postavljanjem dobiva se drveni materijal veće čvrstoće i krutosti nasuprot uobičajenom rubnom drvetu i konstrukcijskom punom drvetu.

Prednosti lameliranog drveta:
• Velika čvrstoća
• Stabilnost oblika
• Stabilnost dimenzija
• Egzaktnost dimenzije i duljine
• Visoka izdržljivosti pri maloj vlastitoj težini
• Ravnomjerni vanjski izgled
• Pristupačne, ekonomične cijene

Dimenzije:
• Širine od 80-240mm u pukotinama od 20 mm
• Visine od 80-1240mm u pukotinama od 40 mm
• Duljine od 6000-18000 mm

Posebni elementi od lameliranog drveta
Od nosača sedlastog krova preko povezivanja lukova do zaobljenih lukova. Možete dati mašti na volju. Bilo da se radi o zakrivljenostima, zaobljenostima, uglovima i kosinama svih vrsta pomoću usavršene tehnike postoji mogućnost isporučiti bilo koji oblik kao nosač od lameliranog drveta.

• Sve vrste lukova i uzvisina
• Trodimenzionalne zakrivljenosti
• Debljina lamela je prilagođena obliku i svrsi korištenja
• Zupčasti spojevi prema zahtjevima arhitekture i statike

Razredi čvrstoće GL 24, GL 28, GL 32, GL 36
Kvaliteta vizualna kvaliteta, industrijska kvaliteta
Širina 100-480 mm (od 280 mm za lijepljenje blokova)
Visina do 2.000 mm
Duljina do 32m

J.u.A. Frischeis d.o.o.
Ljudevita Posavskog 49, HR-10 410 Velika Gorica
Tel: +385 1 6223 853, Fax: +385 1 6223 861
[email protected]
Izvor: PROMO Gradnja B2B časopis

Pretraži

Back to Top