Gala koncert: Stefan Milenković i Karlovački komorni orkestar

Događanja, Glazba Komentari isključeni za Gala koncert: Stefan Milenković i Karlovački komorni orkestar 39

Glazbena škola Karlovac za svoju publiku opet priprema pravu glazbenu poslasticu. Povod tomu je obilježavanje 30. obljetnice djelovanja Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac u čijem znaku je obilježena cijela 2017. godina. Kroz 30 godina postojanja Karlovački komorni orkestar je svome Gradu priredio preko 100 koncerata klasične glazbe. Nakon sjajnih koncerata i gostovanja timu gudača ovaj se put priključuje čuveni violinista Stefan Milenković!

S Karlovačkim komornim orkestrom Glazbene škole Karlovac održat će koncert u ponedjeljak, 2. listopada 2017., s početkom u 20.00 sati u Domu OSRH Zrinski u Karlovcu. Na bogatom večernjem repertoaru naći će se Četiri godišnja doba A. Vivaldija i La Campanella N. Paganinija.

Stefan Milenković započeo je svoju karijeru vrlo rano, nastupivši prvi put uz orkestar već kao šestogodišnjak, a sa šesnaest je odsvirao svoj tisućiti koncert. Stefan Milenković jedan je od najvećih svjetskih violinista svoje generacije koji iz nastupa u nastup potvrđuje ovoj globalni umjetnički status. Ovogodišnji je dobitnik nagrade Judita na 63. Splitskom ljetu.

Karlovački komorni orkestar s ponosom nastavlja uspješnu suradnju s ovim glazbenim virtuozom započetu sjajnim koncertom održanim prije osam godina u Karlovcu. Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac osnovan je 1987. godine na inicijativu profesora gudačkog odjela Glazbene škole Karlovac i od tada neprekidno djeluje. Članovi orkestra profesori su Glazbene škole te sadašnji i bivši učenici. Svojim virtuoznim sviranjem pronosili su ime grada Karlovca na mnogim pozornicama među kojima se ističu gostovanja u Zagrebačkoj katedrali, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Muzeju Mimara, novoj zgradi Muzičke akademije u Zagrebu, Glazbenom zavodu u Zagrebu i Konzulatu RH u Pečuhu. Godina 2017. proglašena je godinom Karlovačkog komornog orkestra u Glazbenoj školi Karlovac u znak obilježavanja 30. obljetnice njegova osnivanja.

Glazbena škola Karlovac ovim jedinstvenim glazbenim događajem, a u sklopu mjeseca pod nazivom Glazbeni listopad koji je posvećen Danu škole, želi svoj Grad promovirati u hrvatsko središte kulture.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti u Mozaik art galeriji, Trg bana Petra Zrinskog 8 u Karlovcu, i na dan koncerta na blagajni Doma OSRH Zrinski po cijeni od 80,00 kn.

Pretraži

Back to Top