Ginstal i Pipelife u velikom projektu Paul Green

Gradnja Komentari isključeni za Ginstal i Pipelife u velikom projektu Paul Green 46

Isporučioc cijevnih sustava za distribuciju grijanja i hlađenja te distribuciju komprimiranog zraka je tvrtka Pipelife Hrvatska, dok je kompletnu instalaciju i radove na grijanju i hlađenju izvodila tvrtka Ginstal d.o.o. iz Čakovca.


U gospodarskoj krizi i u sve većem nedostatku novih građevinskih projekata, u suradnji sa tvrtkom Pipelife Hrvatska odlučili smo Vam predstaviti zanimljiv projekt “Razvojno tehnološkog centra ženske modne obuće Paul Green” koji je otvoren u preloškoj gospodarskoj zoni Sjever, 19. srpnja ove godine.

U sam objekt, najmoderniji u ovoj regiji, uloženo je 4,5 milijuna eura, a još toliko u opremu, pa cijela investicija iznosi oko 10 milijuna eura. Poslovni kompleks se sastoji od tri dijela te se prostire na površini od oko 6800 četvornih metara. Za 2 godine očekuje se da će u tvrtci biti zaposleno 500 osoba, dok će se dnevno proizvoditi 2.000 pari cipela.

Ovaj vrijedan i zanimljivi projekt dokazao je da se u samoj realizaciji itekako vodila briga o kvaliteti izvedenih radova, organizaciji gradilišta i ugradnji najboljih materijala.
Važno je istaknuti da su sve potrebne dozvole Grad Prelog i Međimurska županija izdale u rekordnom roku za samo 16 dana, što je još jedna jasna poruka svim investitorima kako je Međimurje regija u koju se isplati ulagati.

Posjetili smo u Prelogu tvornicu obuće Paul Green i uvjerili se u zaista visoke standarde tehničkih i tehnoloških rješenja. Isporučioc cijevnih sustava je Pipelife Hrvatska, dok je kompletnu instalaciju i radove na grijanju i hlađenju izvodila tvrtka Ginstal d.o.o. iz Čakovca. Stoga su nam domaćini bili predstavnici tvrtke Ginstal, direktor gospodin Stjepan Kanižaj i njegovi suradnici Kruno Kanižaj i voditelj gradilišta ing. Zdravko Krčmar.

Evo što su nam ukratko rekli:

“Kao dobro pozicionirana tvrtka s timom iskusnih stručnjaka GINSTAL d.o.o. je prisutan na tržištu već 21 godinu, a osnovna nam je djelatnost izvođenje instalacija centralnog grijanja, instalacija vodovoda i kanalizacije te veleprodaje instalaterskog materijala. U samom početku djelovali smo lokalno, a danas, zahvaljujući uloženom naporu svih zaposlenika, prepoznatljivi smo na međimurskom, varaždinskom, koprivničkom, zagrebačkom, istarskom i zadarskom području. Konstantno inzistiramo na kvaliteti i urednosti izvršenja ugovorenih radova te maksimalnom udovoljavanju traženih i postavljenih zahtjeva.

Imamo i tvrtku TRGOPROM d.o.o. Čakovec koja se u početku bavila isključivo trgovinom instalaterskog materijala, a naknadno je ponuda proširena na program keramičkih pločica i sanitarne opreme. Za ovaj značajan posao odabrali smo Pipelife jer su nudili najbolja tehnička rješenja i tijekom realizacije imali smo odličnu stručnu podršku. Iskustva nakon obavljenog posla su odlična i nema nikakvih reklamacija nakon izvršenog posla.

Radi se o velikom i značajnom poslu, radili smo kompletnu instalaciju i strojarski dio. Koristili smo press tehniku – C-Press sustav (čelični press sustav) za instalacije grijanja, hlađenja te sustav komprimiranog zraka.
– Radopress sustav (Pex-Al-Pex press sustav) za instalacije grijanja i hlađenja
– Floorterm sustav za instalacije podnog grijanja

Radovi su se izvodili preko zime i nisu nas smetale niske temperature. Sa cijevnim sustavima Pipelife, koji su prije svega jednostavni, brzi i sigurni za instalaciju naše osposobljene ekipe su imale jako brzu montažu i zbog te brzine smo bili daleko konkurentniji.

Jedna od složenijih stvari bilo je riješiti hlađenje jer je objekat specifičan pošto ima puno radnih strojeva koji se griju. Za svaki stroj trebalo je napraviti razvod komprimiranog zraka, a imate 150 radnih stolova.

Zanimljivo je da se vodilo računa i o iskorištenju podzemnih voda na koje se gleda kao na važne i iskoristive prirodne akumulacije vode, odnosno nezanemarivog resursa koji se može ponovno iskoristiti.

Radio se i dovod hladne vode s Pipelife cijevima (PEHD TLAČNE CIJEVI ) koja se crpi sa nekakvih 40 metara i koja hladi pogon tvornice što omogućava značajne energetske uštede.

Voda se vraća u zemlju, na samom ulazu je vodomjer gdje Hrvatske Vode kontroliraju koliko se vode iscrpilo, a koliko se vode vratilo. Na taj način ovaj projekt daje poseban doprinos industrije racionalnom korištenju prirodnih resursa. Sustav hlađenja se radi sa bunarskom vodom, ona prolazi kroz izmjenjivač i tehnološka voda koja je u pogonu tvornice hladi vodu.
Sve tehničke i tehnološke pretpostavke su instalirane prema najsuvremenijim standardima i zahtjevima zaštite ljudskog zdravlja, zaštite okoliša te korištenja obnovljivih izvora energije.“

I na ovom značajnom projektu dokazalo se još jednom kako su inovacija i brzina pokretačke snage tvrtke Pipelife koje omogućuju kreiranje novih proizvoda i tehnologija kao i procesa. Inovacija je rezultat profesionalne sposobnosti koja omogućava dostavu izvanrednih rezultata kupcima Pipelifea.

Pipelife grupa je među vodećim europskim proizvođačima polimernih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i opskrbu plinom.

Profesionalni pristup poslovanju bazira se na dodatnim uslugama koje pružaju: savjetovanje prilikom odabira pro-izvoda ili rješenja, izrada kalkulacija i alternativnih rješenja, usluga proje-ktiranja, stručna pomoć na terenu
prilikom ugradnje i montaže.

Pipelife je ekološki osviještena kompanija što je potvrđeno od strane TEPPFA-e (The European Plastic Pipe and Fitting Association) odgovarajućom potvrdom (Enviromental Product Declaration) za proizvode te time pridonosi održivom razvoju i zaštiti okoliša diljem Europe.
PIPELIFE HRVATSKA Cijevni sustavi d.o.o.
Prosinačka 7, Kerestinec 10431 Sveta Nedelja
Tel: 01/33 77 340, Fax: 01/33 73 113
www.pipelife.hr

Pretraži

Back to Top