Go out and dance

Događanja Komentari isključeni za Go out and dance 16

29. travnja od 17:00 do 19:00 sati na svjetski dan plesa održati će se plesna događanja kroz cijeli grad u organizaciji udruge Freedancei Nomad dance academy. Svjetski dan plesa u Karlovcu će biti održan u Zvijezdi, odnosno u Radićevoj ulici, Križanićevoj i Trgu bana Jelačića. Posjetitelji će moći razgledati izložbe, vidjeti projekcije plesnih videa, uživati u glazbenom i plesnom programu, kao i čitanju poruka plesa.


Na UNESCO-vu inicijativu 1982. diljem svijeta počela se slaviti jedinstvenost plesa i pokreta. Osnovna ideja Svjetskog dana plesa je podsjećanje da je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. Na taj se dan širom svijeta čitaju poruke poznatih osoba iz svijeta plesa koje promiču temeljnu ideju Svjetskog dana plesa.
U Hrvatskoj se taj dan obilježava od 1999. pod pokroviteljstvom ITI UNESCO-a Hrvatska, koji je 2009. prepustio organizaciju obilježavanja Svjetskog dana plesa u Zagrebu, pod nazivom „Go out and dance" u Plesnom centru Tala. PC Tala je u suradnji s Nomad Dance Academy spomenuti projekt razvijao protekle tri godine u Zagrebu. Kroz NDA Hrvatska ideja „GO OUT AND DANCE" širi se i na ostale hrvatske gradove.

Pretraži

Back to Top