Grad Rijeka prepoznala važnost fitness sprava

Gradnja, Hobby, Zdrav život Komentari isključeni za Grad Rijeka prepoznala važnost fitness sprava 45

Grad Rijeka je ove godine na javnom natječaju izabrao fitness sprave tvrtke Vojtek d.o.o. koji je jedan od vodećih proizvođača urbane opreme u Hrvatskoj, a po širini asortimana s preko 300 vlastitih proizvoda i među vodećima u Europi.


Fitness sprave za vanjske prostore su suvremeni oblik rekreacije za sve uzraste.
I kod vrhunskih sportaša i kod rekreativaca, uspjeh je pokretan performansama. To je posebno izraženo kod sportskih sadržaja. U konkurenciji između javnog i privatnog sektora, sport i slobodno vrijeme su pojmovi u potražnji, a inovativne ideje čine sportske terene atraktivnijim za sudionike. Grad Rijeka je ove godine na javnom natječaju izabrao fitness sprave tvrtke Vojtek d.o.o. koji je jedan od vodećih proizvođača urbane opreme u Hrvatskoj, a po širini asortimana s preko 300 vlastitih proizvoda i među vodećima u Europi. Za proizvodnju svih proizvoda iz asortimana u tvrtki Vojtek vrše izbor materijala koji garantiraju dug vijek korištenja, omogućuju recikliranje i estetski se uklapaju u svaki okoliš.

Ugodne sugovornice u Rijeci s kojima smo obišli lokacije na kojima su postavljene fitness sprave tvrtke Vojtek bile su Suzana Čolić, dipl.ing.građ. i Anđelina Čobić, dipl.ing.građ. iz Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti, odjela Gradske uprave za komunalni sustav.
• Možete li nam reći gdje su postavljene fitness sprave tvrtke Vojtek na području grada Rijeke te koje su sprave postavljene? Zbog čega ste se odlučili na fitness sprave, koji je bio motiv?
Ideja je krenula prije par godina, a prošle godine su postavljene prve sprave na zapadnom dijelu grada uz šetalište Lungo mare u sklopu već postojećih dječjih sprava kao kombinirana igrališta kao i potpuno novi fitness park. Ideja je bila oplemeniti rekreacijsku zonu i uz stazu za šetanje i trčanje ponuditi i fitness.

Ove godine ponovno smo proveli nabavu fitness sprava za tri lokacije te nam je najpovoljniji ponuditelj bio Vojtek d.o.o. Sprave su postavljene na zelenoj površini uz plažu Grčevo na Pećinama, u Parku Mlaka i Parku Nikole Hosta.

Fitness koji je postavljen uz plažu Grčevo sastoji se od pet sprava za sve uzraste osim za djecu i to: Veslarica, Bočna njihalica, Tai chi, Kosa klupa i Rotirajuća sjedalica.

Sprave koje su postavljene u parku Mlaka i parku Nikole Hosta su za sve uzraste. Postavljene su uz već postojeće dječje sprave te su pogodne i za djecu i odrasle. Ideja je bila da ih koriste i građani starije životne dobi u sklopu strategije zdravog starenja u gradu Rijeci.

Reakcije korisnika su izuzetno pozitivne i ono što je najvažnije sprave se koriste. Zadovoljni smo s tvrtkom Vojtek i imali smo uspješnu suradnju, svojim znanjem i profesionalnošću odradili su korektno posao i sve u dogovorenim rokovima.

• Koliko vidimo na stranicama grada Rijeke i u ovoj godini nastavljate na uređenju i obnavljanju dječjih igrališta kako bi igrališta učinili još sigurnijim i zabavnijim. Kakvo je stanje s dječjim igralištima u Rijeci?
U sklopu redovnog održavanja javnih površina na području grada Rijeke uključeno je i održavanje dječjih igrališta te opremanje istih i zamjena postojećih sprava. Dječja igrališta redovno se održavaju godišnjim programom održavanja, a prema prioritetima se uređuju i opremaju nova igrališta na novim javnim površinama.

Prošle godine uspješno smo završili program javnih radova pod nazivom “Uredimo dječja igrališta i okoliš”, a ove godine nastavljamo taj program javnih radova na način da će se ličiti ograde.

Uživajte u savršeno osmišljenim fitness parkovima

Tvrtka Vojtek u svojoj ponudi ima veliki broj fitness sprava te tipskih fitness parkova. Fitness sprave i setovi omogućuju jačanje i razgibavanje svih mišićnih skupina te su prigodne za treninge aktivnih sportaša i za rekreativne aktivnosti stanovništva.
Korištenje sprava povećava snagu i izdržljivost, razgibavaju se mišići i zglobovi te se povećavaju fleksibilnost, ravnoteža i koordinacija ljudskog tijela, a jačaju se srce i plućne funkcije.
Sprave su u potpunosti razvijene i proizvedene u tvrtci Vojtek, s posebnim naglascima na sigurnost upotrebe, funkcionalan i privlačan dizajn te veliku otpornost na vandalizam. Sve sprave su izrađene po ISO 9001:2008 i ISO 1 4001:2004 standardima.

Pri izradi ovih proizvoda nisu korištene kemikalije niti postupci koji bi mogli naškoditi okolišu. Ovi proizvodi su u potpunosti reciklirajući.
Svaka sprava sadrži tablu sa uputstvima za upotrebu, upozorenje te opis funkcija koje tijelo izvršava prilikom provođenja vježbi.

Vojtek d.o.o. – Tvornica urbane opreme, sportskih i dječjih igrališta
Bele Bartoka 13, HR-31300 Beli Manastir
tel: 031 700 267, fax: 031 705 083
e-mail: [email protected], www.vojtek.hr
Izvor: PROMO Gradnja B2B časopis

Pretraži

Back to Top