HGF – drugo četvrtfinale u SAX-u

Događanja, Glazba Komentari isključeni za HGF – drugo četvrtfinale u SAX-u 87

U zagrebačkom klubu SAX! u utorak 22.03. održano je drugo četvrtfinale ovogodišnjeg HGF-a.


Večer koji je kratkim uvodnikom najavio Siniša Bizović, otvorio je zagrebački band VISKI STRIP. Nakon njih nastupili su bandovi: HREN (Zg), VELEIZDAJA (Zlatar) , LOTUS (Zg) i IZA QLISA (Ri).
U izuzetno dobroj atmosferi i zanimljivim izvedbama na kraju je proglašen pobjednik večeri a to je band LOTUS, šesteročlani pop rock band iz Zagreba čiji su članovi: Filip Kozlica, Maja Kosanović, Nikola Betica, Bruno Milanović, Dino Zanetti i Marko Vucelja.
U Sax!-u će se ove godine održati 6 četvrtfinalnih i polufinalnih večeri sa po 5 bendova svaku večer, a zabočki klub Regenerator, koji je od prošle godine stalna rezidencija festivala, primit će pod svoj krov dvodnevni izlučni nastup metal bendova, zatim HC festival i jednodnevni okršaj punk demo snaga.
HGF i u svojoj petnaestoj godini hrabro grabi dalje. Nakon što je 2009. izašao u susret Zagrebu i trajno prostro kvalifikacijsku pozornicu u klubu Sax!, ove godine radi iskorak i prema južnoj metropoli. U četvrtak 7.4. u splitskom klubu Quasimodo održat će se još jedna četvrtfinalna večer HGF-a.
Kulminacija festivala zakazana je za 24. i 25. lipnja i 01. i 02. srpanj kada će se na pozornici Regeneratora predstaviti osim headlinera i šesnaest finalista. Isti će se naći na festivalskoj CD kompilaciji koja se već tradicionalno izdaje kako bi se dokumentiralo i promoviralo novu hrvatsku glazbu.
Ulaz na sva događanja je besplatan.
Ako vas zanima kako grupa Lotus zvuči poslušajte:Na pijesku
http://www.youtube.com/user/Lotuszg#p/u/2/e58rtExc5hY

a uživo ih možete vidjet 2.5. u Karlovcu u Cohiba baru.
Sve ostale bandove i informacije o festivalu potražite na: www.hgf-zabok.com

Pretraži

Back to Top