HGF – svečana dodjela nagrada

Događanja, Glazba Komentari isključeni za HGF – svečana dodjela nagrada 17

Nakon pet glazbenih vikenda, završen je 14. HGF, najveći demo rock festival u Hrvatskoj.

Finalna večer ponudila je brojnoj publici koja se okupila u ZCUK Regenerator pravu glazbenu poslasticu uz dodjelu nagradu. Finalnu večer otvorili su prošlogodišnji pobjednici zagrebački bend Dosh Lee. U svojim ‘superherojskim’ odjelima predstavili su i svoj prošlogodišnji album prvijenac ‘Velika nepravda na malom ekranu’. Uslijedio je i nastup pobjednika iz 2008. Valungara koji su još jednom pokazali da vesela ekipa s pozornice dobre vibracije i veselje lako prenosi i na okupljenu publiku.
I ove godine dodijeljene su nagrade ‘kamen temeljac’ pobjednicima festivala i pojedincima koji sustavno rade na promociji demo glazbe, izvođača te urbane i alternativne glazbe.
Dodjelom nagrada ravnao je frontmen Zadruge, Krešimir Končevski. Predstavnik Međunarodnog volonterskog kampa dodijelio je nagradu Damiru Tomiću, pokretaču i organizatoru festivala Opatijske barufe za osobni doprinos razvoju i unapređenje demo i urbane glazbene scene u sezoni 2009./2010.
Goran Korać jedan od utemeljitelja HGF-a i predsjednik stručnog žirija uručio je ‘kamen temeljac’ internet portalu Muzika.hr, točnije njihovom predstavniku Siniši Miklaužiću, za višegodišnji snažan doprinos medijskoj prezentaciji hrvatske demo i urbane rock scene. U ime gradonačelnika Ivana Hanžeka, ‘kamen temeljac’ Dubravku Jagatiću, poznatom glazbenom novinaru za životni doprinos i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture, predala je članica Gradskog vijeća, Bojana Birač. I na kraju, pobjednicama 14. HGF-a 2010. bendu New Level, predala je zamjenica župana Sonja Borovčak.
S dobivenom nagradom, metalcore je zavladao Regeneratorom kroz žestok zvuk New Levela, a mladi su glazbenici pokazali još jednom zašto su dobili prvu nagradu.
Onda je uslijedio i vrhunac večeri s nastupom legendarnog riječkog Leta 3. Atmosfera je usijana do vrhunca, prepuni Regenerator pjevao je s Prljom poznate hitove benda, a inače puni prostor ispred kluba, ovog je puta ostao prazan. Festival je zatvorio još jedan riječki bend f.O.F. svojim industrial rockom.
I ovogodišnji HGF pokazao je zašto je najdugovječniji demo festival. Odlična organizacija, odličan odaziv bendova i publike. Zato, vidimo se ponovno na 15. HGF-u sljedeće godine.
Više informacija: www.hgf-zabok.com

Pretraži

Back to Top