Hit sezone – grijanje na pelete

Događanja, Dom Komentari isključeni za Hit sezone – grijanje na pelete 52

21.rujna 2013. godine u tvrtki FRAK d.o.o. na Jelašima 28 f, u Karlovcu održao se Dan otvorenih vrata pod sloganom “Unesite toplinu u Vaš dom”.


Uz ugodno druženje i nagradne igre kupcima je uz standardnu ponudu renomiranih proizvođača opreme za centralno grijanje i solarne sustave, klima uređaja i alata bila predstavljena i bogata paleta noviteta.
Od proizvođača bismo istaknuli FERROLI, CENTROMETAL,THERMOFLUX, SENKO,WÜRTH, VAILLANT, MUREXIN, HERZ, LIPOVICA, VOGEL&NOOT.
Značajnu ulogu na Danu otvorenih vrata imala je i REGEA, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske. Kroz ugodan i informativan razgovor građani su mogli saznati korisne savjete u vezi korištenja obnovljivih izvora energije te informacije o sufinanciranju primjena mjera energetske učinkovitosti.
Veliki interes je vladao posebno za pelete, biogorivo visoke energetske učinkovitosti. Energetska vrijednost peleta je oko 18 MJ/kg (5 kW/h).
Automatika sagorijevanja u pećima i kotlovima na pelet stavlja pelet u isti rang s loživim uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavaju temperaturu koja im se zada, te imaju automatsko doziranje. To im daje prednost pred grijanjem na drva.
Cijena je u usporedbi s ostalim energentima za koje postoji automatika doziranja i sagorijevanja najniža!
U zadnje vrijeme je sve veća potražnja i za kaminima na pelet. Kroz vrata ložišta se može vidjeti plamen što domu daje prekrasan ugođaj. Kamini su jednostavni za upotrebu. Doziranje peleta je automatsko, postoji mogućnost upravljanja daljinskim upravljačem ili mobitelom te programiranja dnevnog ili tjednog rasporeda rada kamina.
U svojim prodajnim salonima FRAK ima u ponudi kotlove i kamine poznatih domaćih i svjetskih proizvođača, CENTROMETAL, SENKO, FERROLI I THERMOFLUX.
Na Danima otvorenih vrata posjetitelji su najveći interes pokazali za Centrometalov novi proizvod – PelTec, čelični toplovodni kotao namijenjen za loženje drvenim peletima. U kotao je ugrađen plamenik za izgaranje peleta s funkcijom automatske potpale i samočišćenja što omogućuje pouzdan rad. U ponudi su kotlovi snage 12, 18, 24, 36 i 48 kW. Funkcija automatskog čišćenja dimovodnih cijevi osigurava ujednačenu izmjenu topline te visok i ujednačen stupanj iskoristivosti kotla. Digitalna regulacija rada kotla omogućava i kontrolu razine peleta u spremniku koji je sastvani dio kotla. PelTec-lambda je verzija kotla s ugrađenom lambda sondom za dodatnu optimalizaciju procesa izgaranja.
Drugi po redu jesenski Dani otvorenih vrata su pokazali da tvrtka FRAK prati novitete na tržištu te kvalitetno i ustrajano nadograđuje svoju paletu usluga u sektoru montaže i prodaje.
FRAK D.O.O.
POSLOVNICA 1
Jelaši 28f, 47 000 Karlovac, tel: 047/ 641 400, fax: 047/ 641 401

POSLOVNICA 2
Donje Taborište 157/a, 47 240 Slunj, tel: 047/ 777 691, fax: 047/ 777 691

e-mail:[email protected]
www.frak.hr

Pretraži

Back to Top