HTC i Android Platforma drastično rastu!

HI tech Komentari isključeni za HTC i Android Platforma drastično rastu! 14

Neto profit ambicioznog tajvanskog proizvođača pametnih mobitela HTC -a u prvom kvartalu ove godine iznosi 513 milijuna američkih dolara što je gotovo tri puta više nego u istom razdoblju prošle godine.


Prodaja je porasla gotovo dvostruko u vremenu nakon što se HTC odlučio da svoje smartfone bazira na Googleovom operacijskom sustavu Androidu i počeo proizvoditi modele koji su se odlikovali većim brzinama spajanja na internet.
Profit HTC-a bi se u narednom razdoblju mogao i povećati kad kompanija na tržište izbaci nove proizvode kao što je prvi tablet HTC-a. Krajem siječnja u HTC-u su predviđali da će u prvom kvartalu na tržište poslati 8,5 milijuna komada svojih uređaja, što je gotovo dvostruko nego u istom razdoblju godinu prije i tek nešto manje od rekordne isporuke od 9,1 milijun komada u zadnjem kvartalu 2010. godine.
Brojke za prvi kvartal još nisu objavljene, no sudeći prema profitu možda su prebacili vlastita očekivanja. Daljnja predviđanja analitičara govore da bi HTC u drugom kvartalu mogao doseći neto profit od 570 milijuna dolara.

U isto vrijeme Android je postao najpopularniji OS u pametnim mobitelima.
Pametni mobiteli bazirani na Android operacijskom sustavu preuzeli su vodeću poziciju na tržištima Velike Britanije i SAD-a.
Prema istraživanju tvrtke Intelligent Environments, 28 % pametnih mobitela u Velikoj Britaniji ima ugrađen Android platformu, Appleov iOS u iPhoneu drži 26 % tržšnog udjela, dok je Blackberry OS na trećem mjestu s 14 %.
U isto vrijeme Googleov Android je zauzeo 33 % tržišnog udjela u SAD, prvi put tako pretekavši Blackberry OS koji ima visoki udio od 29 %. Appleov iOS drži oko 25 % tržišta operacijskih sustava za pametne mobitele.
Izvor: www.hifimedia.hr
Više informacija: SATEL, 047 642 693, TRŽNI CENTAR – Trg J.B.Tita BB, Karlovac , Satel 2, 047 601 366, V. Mačeka 1, Korzo, 47000 Karlovac

Pretraži

Back to Top