Intervju: Daliborka Dobranić

Djeca Komentari isključeni za Intervju: Daliborka Dobranić 19

Predstavljamo vam Knjižaru Grabrik koja u svojoj ponudi ima prodaju knjiga, školski i uredski pribor, prodaju igračaka te bogatu i zanimljivu ponudu dječjeg programa (od literature za djecu od samo par mjeseci do tinejdžera), edukativno-didaktičkog programa, prodaju nakita… i Fine Art Studio koji se bavi snimanjem, obradom i montažom video zapisa. Više o samoj ponudi i uslugama rekla nam je direktorica i voditeljica knjižare Daliborka Dobranić.


D.D.: Svakom kupcu koji dođe u našu knjižaru poklanjamo maksimalnu pozornost i maksimalnu uslugu jer smatramo da svaki kupac, bez obzira što je trebao, to zaslužuje.

Cilj nam je da svatko iz naše knjižare izađe zadovoljan i s osmjehom na licu. Iako radim sama, govorim u množini “mi” jer suprug Branimir pomaže kad ima vremena, ovisno o njegovim poslovnim obavezama. Mi smo mala knjižara i ne možemo u nekim stvarima konkurirati velikim centrima, ali zato se kod nas kupci osjećaju dobrodošli, uvijek ih imamo vremena saslušati i pomoći u rješavanju njihovih potreba zbog kojih su i došli…bilo da je riječ o nekoj zadaći koju treba učenik napraviti, pa ne znaju s čim ili kako bi to napravili, bilo da treba izabrati određenu literaturu (tipa: rad s djecom, poteškoće ili neki problemi u razvoju, ideje za kreativni rad s djecom, preporuka koju literaturu pokloniti za rođendan ili slično). Naravno, tu su i razne ideje što pokloniti za dječji rođendan ili neku drugu prigodu…kao i što pokloniti nekom od odraslih (imamo vremena saslušati kakva je osoba kojoj se poklanja, što voli, što ju zanima… kako bismo što bolje predložili nešto).
Također svaki kupac može uvijek zamijeniti artikle koje kupi kod nas, bez obzira koji je razlog i da li je sačuvao račun, bitno je samo da nije ništa oštećeno i da je u nekom pristojnom roku.
S načinom plaćanja smo se također maksimalno prilagodili kupcima, tu su: plaćanje na rate, odgode, rezervacije… Naši stalni kupci su se već uvjerili da ih često, ali neobavezno, nagradimo bilo s nekim popustom na kupnju ili npr. kakvom sitnicom za dijete.
Puno puta se dogodi da kupac može doći jedino izvan našeg radnog vremena. Nikada nam nije bio problem doći ranije ili ostati duže. Jednostavno cijenimo kupca i mislimo da to zaslužuje jer je i on nama poklonio povjerenje.

Također, ako nemamo u ponudi nešto što kupac treba, uvijek se potrudimo uputiti ga na pravo mjesto.

P.I.: Pred nama je nova školska godina što sve vaša knjižara može ponuditi učenicima i roditeljima?
D.D.: Primamo predbilježbe cijele godine i za osnovnu i za srednju školu, a sam iznos akontacije nije strogo određen tako da svatko daje koliko u određenom trenutku može izdvojiti. Vrlo smo fleksibilni i ako netko prilikom predbilježbe ne može ostaviti barem neku simboličnu akontaciju, nikada ne odbijamo takvog kupca. Narudžba mu je bila isporučena kao i svima ostalima.
Svi kupci koji naruče udžbenike (neovisno o količini) ostvaruju 10% popusta na kompletan školski pribor te 5% popusta na školske torbe i ruksake. Prošle godine smo za svaku narudžbu poklanjali i jednu kompjutersku igricu. Ove godine će također biti neki pokloni, ali još nismo odlučili koji. Napominjem da roditeljima kojima su potrebni udžbenici i ostali školski pribor izlazimo ususret na način da nam vrlo rano, neki već odmah u siječnju, uplaćuju akontacije…također koliko tko može, tako da si financije mogu rasporediti u puno više rata (pogotovo roditelji koji imaju više školaraca) pa se u trenutku preuzimanja udžbenika i potrebnog pribora umanji sav uplaćeni iznos…a eventualni ostatak također mogu platiti još u dodatnim ratama, naravno ako imaju odgovarajuće kartice.

Kupcima koji žive dalje, izvan grada, omogućili smo kupovinu na isti način, samo njima pošaljemo uplatnice u koje oni sami upisuju iznos koji mogu ili žele uplatiti taj mjesec, tako da ne moraju dolaziti i trošiti dodatan novac na prijevoz.

P.I.: U svojoj ponudi imate i uredski pribor.

D.D.: Svi poslovni subjekti mogu kod nas kupovati sav kancelarijski materijal na način da se vrši mjesečni obračun, dakle faktura na kraju mjeseca + još dogovorena valuta plaćanja. Također ovisno o količini ostvaruju i dodatni rabat. Dostava je naša, također neovisno o iznosu koji naruče i dostavu vršimo svaki dan ili po dogovoru.

P.I.: Branimire, vi nam predstavite Fine Art Studio.

B.D.: U istom poslovnom prostoru je i naš obrt Fine Art Studio. Bavimo se video snimanjem i montažom svih događanja. Naravno, najviše je snimanja svadbenih svečanosti, ali tu su i krstitke, razne promocije i domjenci, reklamni spotovi, koncerti…
Samnom snima i moj kolega Ivica te stoga imamo mogućnost snimanja sa 2 iste HD kamere, snimanje sa steadicam-om, svoju rasvjetu koju obavezno postavljamo ovisno o mjestu snimanja, od ove godine imamo i svoj light-show koji postavljamo u dogovoru s mladencima. I u tom dijelu se trudimo pružiti mladencima puno mogućnosti koje mogu izabrati ovisno o svojim željama i ukusima.
Radimo po principu da kad se budući mladenci dođu informirati za snimanje svadbe, uz sok i kavicu prezentiramo im sve mogućnosti koje mi možemo napraviti, obavezno im dajemo i nekoliko već gotovih svadbi da ih pogledaju i kod kuće (različite pakete te dogovaramo s njima što oni žele).

Namjerno dajemo baš kompletne svadbe, a ne samo neke reklamne spotove, jer smatramo da na svadbenom DVD-u (ili blue-ray-u) svi segmenti moraju biti napravljeni što je kvalitetnije moguće, od spotova do snimke “uživo”…i vani i u zatvorenim prostorima. Svaki mladi par je individualan za sebe, jer ne sviđaju se svima iste stvari, ista montaža, neki detalji…tako da se mi uglavnom prilagođavamo potrebama, željama, ukusima i naravno financijama svakog para posebno.
Dodatna rasvjeta je “gratis” i nju postavljamo u salama i restoranima ovisno gdje treba, jer svi znamo da nije u svim prostorima ista vrsta rasvjete i nema je svugdje u dovoljnoj količini za kvalitetnu snimku. Mi želimo svugdje dobiti što bolju kvalitetu snimke, zato smo se i odlučili na taj korak. Drugo, s obzirom da od ove godine imamo i light show, on je također “gratis” ali ne u svim paketima. Ova godina nam je već do kraja jeseni prilično rezervirana i počele su već rezervacije za 2013. tako da svi zainteresirani mogu, bez ikakve obaveze, navratiti do nas i pogledati materijal.

Knjižara Grabrik i Fine Art Studio
M. Vrhovca 7 (centar Grabrika), 47000 Karlovac
Telefon: 047 422 281

Pretraži

Back to Top