Intervju: Jurica Karabatić, nogometaš NK Karlovca

Sport Komentari isključeni za Intervju: Jurica Karabatić, nogometaš NK Karlovca 47

Jurica Karabatić jedan je od iskusnijih igrača u ekipi NK Karlovac. Ovaj obrambeni iskusni nogometaš svojim elegantnim igrama zadobio je velike simpatije karlovačke publike. Za portal Promoizlog.net govori o svojoj dosadašnjoj bogatoj karijeri, nogometnim uzorima, treninzima i utakmicama, navijačima kao i planovima u ovom prvenstvu.



PI: Za sam početak razgovora, kako si prihvaćen u Karlovcu?
JK: Osjeti se to da sam dobro prihvaćen i da ljudi imaju u mene povjerenje. Prošlo je već dosta vremena od kada sam u Karlovcu, tako da mi se i oprosti i neka pogreška, iako se uvijek trudim pružiti dobru igru i zadržati kontinuitet dobrih igri.
PI: Primjećuješ li da Karlovac kao sredina u nečemu oskudijeva? Što ti nedostaje u Karlovcu?
JK: O tome nisam previše razmišljao, ali nekoliko puta sam odlazio u Terme Čatež koje i nisu tako daleko, ali kada bi u gradu postojao bazen češće bi ga posjećivao, ne samo ja nego i moji suigrači, to je sigurno. S obzirom na veličinu grada mislim da u svakodnevnim potrebama zadovoljava u svemu.
PI: Vratiću se nogometu..Kakvi su navijači, a kakve navijačice?
JK: Imam samo riječi pohvale, prate nas i doma i vani, unatrag godinu dana koliko sam tu uspio sam upoznati većinu. Na gostovanjima nismo sami i to je jednostavno za svaku pohvalu. Navijačica nema previše, no u ekipi ima dosta mladih momaka pa se nadam da će se i to promijeniti.
PI:Prepoznaju li te naši sugrađani u gradu i kakva je komunikacija s njima?
JK: Ja sam najviši u ekipi i malo se po tome ističem. Mogu reći da me prepoznaju, jave se, čestitaju kod dobrih rezultata i hrabre kod lošijih. Imam samo dobra iskustva.
PI: U tvojoj bogatoj igračkoj karijeri koji od suigrača je ostavio najveći utisak na tebe?
JK: Bez obzira na sumnje koje ga sada prate i afere, mogu reći da je to Miljenko Mumlek, jedan vrhunski nogometni znalac i čovjek koji je s obzirom na svoj nogometni talenat mogao napraviti i puno više u karijeri. Ima i jedan igrač iz Varaždina s kojim sam igrao prije 6-7 godina u Međimurju, a zove se Zoran Brlenić, po meni je trebao napraviti jednu veliku karijeru, ali eto…
PI: Za one koji neznaju, reci nam u kojim si sve klubovima igrao?
JK: Počeo sam u NK Splitu koji je ove godine Hit prvenstva i tamo sam proveo 15-ak godina, zatim u Međimurju 2 godine, pa u Mađarskoj u Gyoru 1 godinu, u Rijeci 1 godinu, zatim Slaven Belupo i onda u Karlovac dolazim iz Slavonca, kluba koji je trebao ući u prvu ligu, ali bez obzira što je bio 1. u drugoj ligi, klub se raspada i sada je neka 5. liga. Znači u Karlovac sam došao iz Slavonskog Broda.
PI: Kakvo je tvoje mišljenje o treneru Pamiću? Kakav je on u usporedbi sa ostalim trenerima koji su te trenirali?
JK: Nesumnjivo da je on veliki nogometni stručnjak, osebujan lik, drugačiji od svih ostalih. Malo je neugodna situacija pričati o treneru koji te sada trenira, ali stvarno mislim da ima nogomet u malom prstu. Za svaku utakmicu se posebno priprema. Treninzi su zanimljivi i raznovrsni što je nama igračima itekako bitno, radi se kvalitetno i različito. Iako je mlad kao trener iza sebe ima već odlične rezultate i mislim da je pred njim velika trenerska budućnost.
Daje nam određenu slobodu. Svi smo kao jedna velika obitelj i dosta se družimo i takav pristup se meni osobno jako sviđa.
PI: Ima li nešto za čim posebno žališ u karijeri?
JK: Ima nekih specifičnih situacija, praktičnih bizarnih ozljeda za nogometaša koje su me u nekim ključnim trenutcima odvajali od terena 3 do 4 mjeseca. Na primjer udarac lopte u oko i ozljeda oka zbog koje radim određenu pauzu. Ali s druge strane imao sam sreću da nisam imao neku ozbiljniju ozljedu, recimo koljena ili slično što na igrača ostavi dublji trag ili skrati karijeru.
PI: Možemo li od tebe očekivati probijanje standardnog staža igrača, pa da ostaneš igrajući dugo u Karlovcu kao recimo Nedved u Juventusu?
JK: Tu se mogu vratiti na početak i reći da se u Karlovcu stvarno dobro osjećam i privikao sam se na sredinu i ukoliko bude obostrani interes s klubom, nemam ništa protiv da tu nastupam do kraja svoje karijere, a u karijeri nogometaša je bitno koliko je bilo ozljeda jer mu one skraćuju karijeru, ako ih nije bilo karijera se produžuje. Ja sam imao sreću da su me te ozbiljnije ozljede zaobilazile pa ako tako ostane nadam se da ću potrajati u igračkom smislu.
PI: Kakva je suradnja s novim igračima u zadnjoj liniji obrane, izgledate sve uhodanije?
JK: Prošle godine sam igrao s Bunozom koji je transferom dokazao da je vrhunski igrač, lijeva noga, brzina, konstitucija. Mislim da se svakoga može nadomijestiti, samo treba vremena. Svakom utakmicom situacija je bolja i sve će bolje izgledati.
PI: Priča se da je cilj ostanak u Ligi… Što kaže vaše iskustvo, imate li šanse uhvatiti europsku ligu koja vam je prošle godine izmakla?
JK: Primarni cilj je definitivno ostati u ligi. Mislim da trebamo osigurati mir i stabilnost, a onda u zadnjih 5-6 kola hvatati poziciju za Europu ako bude moguće. Ove godine treba ustabiliti ekipu i napraviti uvjete kako bi u sljedećoj sezoni bili još bolji . Mislim da će biti ona prava i kvalitetom i rezultatom i bodovima, ali pod uvjetom da osiguramo mirnu luku zadnjih 5-6 kola u ovom prvenstvu. Dat ćemo sve od sebe da uhvatimo i to treće mjesto i ostvarimo povijesni uspjeh kluba.

Pretraži

Back to Top