Intervju: Matija Štefančić, napadač NK Karlovca

Sport Komentari isključeni za Intervju: Matija Štefančić, napadač NK Karlovca 38

Matija Štefančić brzonogi je napadač NK Karlovca. S domaćim dečkom i ljubimcem nogometne publike porazgovarali smo za naš portal promoizlog.net , o svemu po malo, a o čemu donosimo vam u nastavku!


PI: Dolaziš iz izrazito sportske obitelji. Majka Jelica svjetska rekorderka na 400 m, 16 puta prvakinja države, nastupala na olimpijskim igrama, osvojila medalju na mediteranskim igrama…Odlični rezultati. Recimo da je lako zaključiti od koga si naslijedio brzinu. Moje pitanje je zašto si se baš odlučio za nogomet?
MŠ: U početku se i nisam bavio nogometom već sam trenirao tenis do 12 godine što je ujedno i bila želja moje majke, ali na kraju je ipak prevladao interes za timskim sportovima i sa 12 godina počinjem trenirati nogomet što je vjerojatno mojem ocu bilo draže. Oba roditelja prate moje utakmice i velika su mi podrška, a otac me prati i na svakoj gostujućoj utakmici.
PI: Reci nam nešto o svojem nogometnom putu i karijeri, gdje si nastupao i kako si bio prihvaćen?
MŠ: U Karlovcu sam bio do 20 godine, a onda sam otišao u Dinamo Zagreb gdje sam proveo 2 godine, zatim slijedi posudba u Segestu, pa ponovo Karlovac 2 godine, pa Sesvete, Međimurje, Zadar i evo me nazad u Karlovcu.
PI: Na navijačima se primjeti svaki tvoj kontakt s loptom, ljudi te vole (uostalom kao i sve ostale igrače). Osjećaš li neki pritisak i kako se nosiš s tim?
MŠ: Svakako da mi je drugačije nego ostalim igračima, pritisak postoji, ali kad igram dobro nekako mi to daje dodatni poticaj da budem još bolji.
PI: Što misliš koliko klub može postići ove godine?
MŠ: Ove godine smo slabije startali, imali smo teži raspored, ali ako ove utakmice koje slijede i koje su uvjetno lakše dobijemo, možemo bodovno na polusezoni biti bolji nego lani.
PI: Koji su ti igrači bili uzor i tko je po tebi igrač koji može dati prevagu svojoj ekipi?
MŠ: Prije je to svakako bio Ronaldo (Brazilac) a danas je to apsolutno najbolji igrač svijeta Messi.
PI: Prošao si školu nogometa NK Karlovac. Možeš li povući neke usporedbe sa ovim što se danas radi s djecom?
MŠ: Mislim da su danas uvjeti za djecu puno lakši, imaju bolje uvjete za trening, imaju umjetnu travu, klub za koji treniraju igra u prvoj ligi što je svakako veliki poticaj. Osim toga cijela atmosfera u gradu je drugačija nego kada sam ja kretao i kada smo bili klub iz treće lige. Svatko tko bude dobro i kvalitetno radio ima šansu igrati u klubu prve lige i natjecati se s velikim klubovima što je veliki motiv za mladog nogometaša.
PI: Kapetan ekipe Jerneić nam je na pitanje s kim iz ekipe provodi najviše vremena izdvojio tebe kao domaćina. Pomažeš li i ostalim igračima i kako im prezentiraš grad?
MŠ: Naravno da da, pomažem u onim svakodnevnim sitnicama, ali i u prezentaciji našeg grada. Svima je jasno da smo grad s četiri rijeke i mnoštvom lijepih detalja.
PI: Vjerojatno kao domaći dečko poznaješ dobar dio navijača Gademza. Kakva je komunikacija s njima?
MŠ: Poznajem ih gotovo sve od prije iz grada, ali i dok su nas pratili i u trećoj ligi na svim gostovanjima. To je jedna odlična ekipa kojoj je važna dobra zabava i to je sve. Nisu nimalo slični onim navijačima koji po stadionima rade nerede.
PI: Postoji li neki klub koji ti je zbog nečega posebno simpatičan?
MŠ: Od klubova za koje sam nastupao to je svakako Međimurje gdje sam igrao dobro i u polusezoni zabio 6 golova, a od stranih klubova mogu reći da mi je draga Barcelona.
PI: Čime se planiraš baviti nakon igračke karijere? Planiraš li ostati u nogometu?
MŠ: Cijeli život sam praktički u nogometu i određene navike postoje tako da ću vjerojatno na neki način trajno ostati u nogometu, no vrijeme će pokazati na koji način.
U tijeku je nagradna igra osvoji ulaznicu za utakmicu NK KARLOVAC – NK OSIJEK

Pretraži

Back to Top