Intervju: Željko Kovačević, nogometaš NK Karlovca

Sport Komentari isključeni za Intervju: Željko Kovačević, nogometaš NK Karlovca 25

U intervjuu za Promoizlog.net govori o svojim nogometnim počecima, dojmovima o Karlovcu, rezultatima …


PI: Na samom početku intervjua, reci nam par rečenica o sebi, gdje si rođen, kada si počeo trenirati nogomet i gdje i kako se razvijala tvoja karijera?
Ž.K: Rođen sam 9.8.1979. godine u Banja Luci i započeo sam nogometnu karijeru u nogometnom klubu Borac iz Banja Luke sa 10-ak godina gdje sam igrao u pionirima i kadetima. Kada je započeo rat došao sam u Hrvatsku gdje sam počeo igrati za Zadar, a kasnije iz obiteljskih razloga dolazim u Sisak gdje igram za Segestu. Imao sam i jednu epizodu u Hajduku koji me je pozvao i sa kojim sam prošao cijele pripreme, no nisam dobio niti jednu šansu da pokažem svoje znanje tako da sam se vratio u Segestu. Jednu sam sezonu odigrao za Ogulin i evo me sada u Karlovcu.
PI: Dali si zadovoljan u Karlovcu? Kakva je domaća publika i razlikuje li se po nečemu od ostale publike u ligi?
Ž.K.: Zadovoljan sam i sa ljudima i sa gradom, jedino bi volio da na utakmicama bude više publike, bilo bi nam lakše igrati. Naši vjerni navijači i publika koja dolazi na utakmice su izuzetno korektni navijači i navijaju sa srcem. Mirniji su od većine navijača na našim nogometnim stadionima i mogu reći da me podsjećaju na publiku u Sisku.
PI: Kakvi su treninzi NK Karlovca, kakav je odnos među igračima na treningu?
Ž.K: Odnos je prvenstveno korektan i na svaku loptu se ide 100%. Uživam u svakom treningu i svjesni smo koliko smo jedni drugima potrebni pa bez obzira na čvrstu i mušku igru pazimo da se ne ozlijedimo međusobno. Ne dijelimo se u grupe i radimo svaki sa svakim.
PI: Osim nogometa što čini tvoju svakodnevicu, postoji li još neka strast prema nečemu?
Ž.K: Pa i nemam baš previše vremena, uglavnom trening, kavica i nezaobilazne novine, nekada šetnja, druženje sa suigračima, ne ističem se previše…
PI: Od igrača koji igraju na tvojoj poziciji, s kim bi ti najviše godila usporedba?
Ž.K: Svakako Srna, on mi je uvijek bio omiljeni igrač i njega cijenim i mislim da već godinama igra u vrhunskoj formi.
PI: Za koji klub si navijao kao 10-godišnjak i dali je postojao u tom klubu neki igrač koji ti je bio idol?
ŽK: Od stranih klubova oduvijek sam navijao za Juventus, a kao dijete budući da sam započeo sa sakupljanjem lopti iza gola naravno da sam navijao za Borac koji mi je bio i matični klub. Od igrača ne bi nikoga posebno izdvajao.
PI: Odnos sa trenerom općenito, i posebno komunikacija tijekom utakmice? (o.p. znamo da trener Pamić ne sijedi mirno sa olovkom i papirom u ruci ne gleda utakmicu preko naočala za čitanje…)
Ž.K: Odnos je i više nego odličan, na treningu kada se radi tada je maksimalna ozbiljnost, a van nogometa opuštena komunikacija i zezancija. Komentari sa klupe su mu uvijek na mjestu i svakako unosi stabilnost u igri.
PI: Kako će se po tebi razvijati ova sezona i što su prioriteti?
Ž.K: Očekivanja su uvijek ista, dakle u svaku utakmicu ulazimo sa željom da osvojimo sva tri boda. Što će vrijeme donijeti nitko ne zna, ali nama je cilj prikupiti što više bodova kako bi bili što više na vrhu tablice. O opstanku i ne razmišljam jer mi smo dosta kvalitetniji od većine ekipa u našoj prvoj ligi. Nažalost od nekih slabijih i lošijih smo izgubili.Kako vrijeme prolazi, siguran sam da ćemo ispraviti nedostatke i da ćemo ući u formu na visokom nivou. Klubovi na vrhu nisu ništa bolji od nas i sa svima možemo pozitivno i uspješno odigrati.

Pretraži

Back to Top