Intervju: Zoran Predin

Glazba Komentari isključeni za Intervju: Zoran Predin 4

Poznati slovenski kantautor Zoran Predin, nekad frontmen uspješne grupe Lačni Franz, a danas uspješan solo izvođač, više nije samo glazbenik, već je i pisac. Tim povodom govori za Promoizlog.net o o svojoj knjizi „Druga žena u haremu“ koju je objavio Aquarius Records.


Nedavno ste objavili književni prvijenac „Druga žena u haremu“. Odakle želja i potreba da osim u pjesme, misli prenesete i u književno djelo?
Z.P.: Posljednjih dvadeset godina pisao sam putopise i dnevnike za dnevne novine pa se skupilo dosta zanimljivog štiva, koje je ipak bilo ostalo nedostupno široj publici. Prošlog ljeta sam napisao nekoliko anegdota i kraćih priča za koje mislim da bi bilo šteta da padnu u zaborav.
Tada sam se sjetio putopisa, koje sam malo popravio i proširio, njima dodao nove tekstove i sve skupa zaokružio u džepnu knjigu takozvanog lakog zabavnog čitanja pod naslovom ‘Druga žena u haremu’. Kolege me zezaju, vidi ide pisac, čak prevođeni pisac. Prije par dana zvali su me iz Makedonije, zainteresirani su da se knjiga prevede na makedonski.
Osjećate li se kao potpuni muškarac ako citiramo vašu uvodnu da„svaki muškarac u životu mora posaditi drvo, napraviti sina, sagraditi kuću i napisati knjigu“? Znamo da imate sina i da ste napisali knjigu, no pitanje je jeste li posadili drvo i sagradili kuću?
Z.P.: Citiranje ove poznate izreke na početku knjige je zapravo uputa čitaocu, da moj tekst ne čita kao ozbiljnu literaturu. Redoslijed je bio ovakav: kao klinac sam s majkom sadio breze na Pohorju, onda sam napravio dvojicu sinova pa s ocem izgradio kuću, pa napravio kćer pa adaptirao veliki stan pa napravio još dvojicu sinova i na kraju napisao knjigu.

Imate li već materijala i za drugu knjigu ili možda pripremate kakav novi glazbeni uradak sa svojim novim bendom?
Z.P.: Za novu knjigu imam puno ideja, ali nemam vremena. Zoran Predin Quartett sprema novi album, koji ćemo snimiti u osmom mjesecu i objaviti u izdanju Aquarius Recordsa u desetom mjesecu. Nove pjesme su mi odlično uspjele i jedva čekam, da ih predstavim svojoj publici. Novosti dosta ažurno objavljujem na Facebooku i na www.predin.com


Snimili ste album s Arsenom Dedićem, pjesme s Massimom, pisali ste pjesme za E.N.I., Parni valjak, Gibonnija…snimili ste 2011. album s Matijom Dedićem. S kim biste još voljeli ostvariti suradnju od hrvatskih/regionalnih glazbenika?
Z.P.: Mislim da je došlo vrijeme da Arsen i ja ponovo snimimo nešto zajedno. Volio bih nastaviti suradnju s grupom Mavi Kan, sa Gin Coolerom, sa Sarom Renar. A, ako netko od kolega treba dobru pjesmu, tu sam.

Što mislite, tko je ciljana publika Druge žene u haremu?
Z.P.: To su srodne duše. Radoznali, koji vole crni humor i putovanja u nepoznato.

Zahvaljujemo na razgovoru.

Intervju: Zoran Predin

Glazba Komentari isključeni za Intervju: Zoran Predin 0

Poznati slovenski kantautor Zoran Predin, nekad frontmen uspješne grupe Lačni Franz, a danas uspješan solo izvođač, prošle godine je u suradnji s Matijom Dedićem objavio album „Tragovi u sjeti“. Tim povodom govori za Promoizlog.net o albumu, novim projektima, ljubavi prema košarci..

(više…)

Pretraži

Back to Top