Intro radionice u Karlovcu i Zagrebu

Događanja, Glazba Komentari isključeni za Intro radionice u Karlovcu i Zagrebu 15

Nove radionice ciklusa “Intro”, namijenjene mladim autorima i izvođačima, nastavljaju se i u ostalim hrvatskim gradovima – nakon Rijeke i Čakovca, na redu su Zagreb i Karlovac!


U četvrtak 13.3.2014. na redu je gostovanje u Klubu Spunk i Zagrebu – 19:30 sati, dok je subota, 15.3.2014. rezervirana za Karlovac i Klub Mala scena, također u 19:30 sati, uz gostovanje lokalnih autora i predstavnika organizatora, HDS ZAMP-a i HGF demo festivala.
U Zagrebu će gost voditelj biti Ivan Dečak – pjevač, gitarist i skladatelj virovitičke grupe Vatra. Nakon radionice na binu Spunka popet će se demo bendovi koji sudjeluju na HGF-u. Serija radionica "Intro" uspješno je započela u Rijeci, pred mnoštvom zainteresiranih mladih autora i glazbenika koji su iz prve ruke imali priliku saznati sve o načinima zaštite svojih autorskih prava i ostvarivanju autorske naknade. Radionicu, u organizaciji HDS ZAMP-a i HGF-a, vodili su Tajana Brzović, voditeljica Odjela članstva i Milan Majerović-Stilinović, voditelj Sektora komunikacije i odnosa s javnošću HDS ZAMP-a. Svoje iskustvo s društvom za kolektivno ostvarivanje autorskih prava ponudili su i Olja Dešić, istaknuti riječki glazbenik, autor i producent te Siniša Bizović u ime HGF-a u sklopu kojeg će "Intro" posjetiti i druge hrvatske gradove.
Sudionici radionice su na praktičnim primjerima iz života jednog benda, "od garaže do stagea", dobili uvid u važnost autorskog prava i mogućnost ostvarivanja autorske naknade za svoja djela.
Predstavnici HDS ZAMP-a odgovarali su na brojne upite mladih autora i izvođača koji tek ulaze u sustav kolektivne zaštite autorskih prava, dok je Siniša Bizović istaknuo potrebu osvještavanja demo bendova o važnosti zaštite svojih djela, ali i korisnika glazbe o poštivanju tuđih autorskih ostvarenja. Olja Dešić pričao je o vlastitom iskustvu napomenuvši kako je Hrvatska, kad je u pitanju zaštita autorskih prava, daleko ispred ostalih zemalja u regiji. "Ovakve su radionice pun pogodak jer doprinose rješavanju nedoumica ne samo mladih autora, već i šire javnosti kad se priča o autorskim pravima", izjavio je Dešić i dodao kako bi ga veselilo da se "Intro" organizirao u vrijeme kad je on započinjao svoju glazbeničku karijeru. Među brojnim sudionicima našli su se i članovi benda Officer Down koji je te večeri izborio finale HGF-a nastupom u prepunom riječkom klubu Klub.
http://hgf-zabok.net
www.zamp.hr
Facebook event Intro radionica

Pretraži

Back to Top