Izlet sjeverni Velebit

Događanja Komentari isključeni za Izlet sjeverni Velebit 11

Turistička agencija „Ka travel“ organizira jednodnevni izlet 12.9.2010. na sjeverni Velebit.

Program putovanja
ZAGREB/ KARLOVAC – SJEVERNI VELEBIT – KARLOVAC/ZAGREB

Polazak iz Zagreba, parkiralište ispred Zagrebačkog velesajma, u 6:00 sati i iz Karlovca s autobusnog kolodvora u 7:00 sati. Po dolasku u Kuterevo, slijedi razgled tog velebitskog sela. Kuterevo, koje zadnje dvije-tri godine slovi kao selo-utočište, i medvjeda i ljudi, i od prije je bilo na posebnom glasu kao selo marnih ljudi i starinskog načina života. Osobito je bilo poznato po kuterevskoj rukotvorini, tamburici-dangubici, zvanoj „Kuterevka“. Zadržavanje u Kuterevu cca. pola sata.
Nastavak putovanja prema Krasnom. Slijedi razgled Krasna koje leži na oko 800 metara nadmorske visine i jedno je od naših najvećih planinskih naselja. Čini ga četrnaest zaseoka smještenih na rubovima Krasna Polja, slikovite doline duge oko 7 kilometara. Mjesto sa svojim zaseocima broji oko 600 stanovnika, a administrativno se nalazi na području Grada Senja, od kojeg je udaljeno 32 km. Posjet sirani Runolist. Osnovna djelatnost sirane je organizacija proizvodnje, otkupa i prerade mlijeka u sir i ostale mliječne proizvode. Uz osnovnu djelatnost obavlja se i trgovina na malo i veliko sirom i mliječnim proizvodima kroz vlastiti maloprodajni objekt i lanac odabranih prodajnih mjesta širom Republike Hrvatske.
Slijedi posjet svetištu Majke Božje od Krasna.
Nastavak putovanja prema Zavižanu. Posjet meteorološkoj postaji, obilazak botaničkog vrta ili uspon na Balinovac. Zavižan je najviša planinska meteorološka postaja u Hrvatskoj, smještena podno Vučjaka na sjevernom Velebitu, na nadmorskoj visini od 1594 metra. Radi od 1. listopada 1953., bez i jednog dana prekida, unatoč velikim teškoćama svojstvenim takvim planinskim postajama.
Polazak sa Zavižana prema Krasnom gdje je organizirana rana večera. Povratak u Karlovac i Zagreb u večernjim satima.
NAPOMENA: obavezno sa sobom ponijeti fotoaparat, obuću i odjeću prikladnu za planinarenje (preporučuje se slojevito odijevanje) te eventualno kabanicu.
Cijena putovanja po osobi uz minimum 40 putnika: 250 kn

Cijena uključuje: prijevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu, pratitelja putovanja – planinarskog vodiča, ulaznicu za utočište medvjeda Kuterevo, degustaciju sira u sirani Runolist, ulaznicu za Nacionalni park Velebit, večeru (juha, glavno jelo, salata, 1 piće po osobi – pivo, čaša vina, sok ili voda), osiguranje od nezgode, troškove organizacije i prodaje.
Cijena ne uključuje: troškove osobne prirode, osiguranje od otkaza putovanja, sve što nije navedeno pod cijena uključuje.
Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti osiguranje od rizika otkaza putovanja.
Uvjeti prijave i način plaćanja
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene, a ostatak iznosa najkasnije 14 dana prije početka putovanja. Mogućnost obročnog plaćanja prema dogovoru. Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata.
Za ovo putovanje uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Euroherz Osiguranje, Zagreb. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti kupnje i provedbe turističkih aranžmana Ka travel d.o.o., izdanje 20.3.2010.
Informacije i rezervacije – KA TRAVEL d.o.o. , TURISTIČKA AGENCIJA
TEL: 047/ 495 – 495
EMAIL: [email protected]

Pretraži

Back to Top