Jadransko osiguranje

Auto moto, Dom, Gradnja Komentari isključeni za Jadransko osiguranje 143

Jadransko osiguranje jedno je od vodećih društava na hrvatskom osigurateljnom tržištu. U ugodnom poslovnom okruženju, naš je sugovornik bio izvršni direktor podružnice Jadranskog osiguranja Ivica Kapučija.


Poštovani gospodine Kapučija, za početak razgovora molimo Vas da nam predstavite ukratko sebe, odnosno da nam kažete nešto više o vašem dosadašnjem profesionalnom putu.

I.K.: Zaposlenik sam koncerna Agram već deset godina te je moja poslovna karijera tu započela i postepeno se nadograđivala do današnjih dana.
Koncern Agram bavi se osim poslova osiguranja i drugim djelatnostima, kao što je pružanje usluga tehničkog pregleda vozila, prodajom i servisiranjem vozila, financiranjem klijenata pri kupnji vozila, bankarskim poslovima i pružanjem usluga dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.
Upravo je jedna od tih korporativnih djelatnosti, a radi se o financiranju vozila kroz našu tvrtku Euroleasing bila i “odskočna daska” u mojoj karijeri. U samim začecima te vrste financiranja vozila, dobro smo se postavili na tržištu te, kvalitetnim radom i odnosom prema klijentima, postali vodeća leasing tvrtka na području grada Karlovca.
Od prošle godine prešao sam u našu tvrtku Jadransko osiguranje te sam siguran da ću svojim znanjem, radom i iskustvom pomoći, svojim kolegama i tvrtci da se pozicioniraju na visoko mjesto na tržištu grada Karlovca.

Predstavite nam Jadransko osiguranje!

I.K.: Osnovano 1991. u Splitu, Jadransko osiguranje jedno je od vodećih društava na hrvatskom osigurateljnom tržištu. Nalazi se na trećem mjestu u RH, ako promatramo portfelj neživotnih osiguranja. Ponuda društva sadržava preko 150 vrsta osiguranja, a više od četvrt milijuna klijenata prepoznalo je Jadransko osiguranje kao društvo koje osiguranicima pruža cjelovitu, brzu i efikasnu uslugu osiguranja, počevši od osiguranja motornih vozila i imovine do osiguranja od odgovornosti. U Karlovcu je Jadransko osiguranje prisutno od 1997., a proizvodi Jadranskog osiguranja mogu se kupiti na svim stanicama za tehnički pregled vozila te na brojnim vlastitim prodajnim mjestima u gradu.
Sjedište tvrtke nalazi se u poslovnoj zgradi koncerna Agram kod Autobusnog kolodvora.

Osim temeljne djelatnosti osiguranja motornih vozila što sve čini vašu bogatu lepezu ponude?

I.K.: Kao što ste i sami ustvrdili naša ponuda zasniva se na proizvodima vezanim uz osiguranje automobila, ali mi u svojoj ponudi imamo i bogatu lepezu proizvoda imovinskih osiguranja i raznih vrsta profesionalnih odgovornosti. Svjesno kretanja na tržištu, Jadransko osiguranje uvažava potrebe svojih osiguranika pa tako razvija i specifične vrste osiguranja poput osiguranja od odgovornosti odvjetnika, javnih bilježnika, liječnika, stomatologa, stečajnih upravitelja i drugih vrsta osiguranja.
Moram napomenuti da na svim našim prodajnim mjestima možete dobiti informacije i o policama dobrovoljnog zdravstvenog i životnog osiguranja.
Posebno bih istaknuo naš paket imovinskog osiguranja FAMILY. Riječ je o paketu osiguranja kućanstva koji predstavlja nov pristup za tu vrstu osiguranja, tako da spaja osiguranje samog objekta te stvari u objektu kroz jedinstvenu svotu osiguranja.

Kojim kvalitetama u poslovanju Jadranskog osiguranja možete zahvaliti za sadašnje poslovne rezultate i što biste izdvojili kao specifičnost Jadranskog po kojoj se razlikujete od drugih osiguratelja na hrvatskom tržištu?

I.K.: Naša kvaliteta ističe se u prodajnoj orijentaciji svakog našeg djelatnika te timskom radu svih naših službi od uprave, prodaje, računovodstva do sektora za rješavanje šteta. Svi naši djelatnici su prvenstveno zadovoljni, educirani i visoko motivirani te to rezultira da smo svojim osiguranicima dostupni 24 sata. U kontaktu s našim osiguranicima ponašamo se kao savjetnici pa im nastojimo pomoći pri odabiru optimalnih proizvoda koji zadovoljavaju njihove potrebe, ali isto tako znamo brzo i kvalitetno riješiti i njihove odštetne zahtjeve kad dođe do osiguranog slučaja.
Prepoznatljivi smo i po praćenju trendova i novih tehnologija, što se očituje u mogućnosti naših osiguranika da svoje police obnove putem interneta, čime je dopunjeno tradicionalno poslovanje i iskorišten potencijal moderne tehnologije.

Kako ocjenjujete trenutnu situaciju na tržištu osiguranja u RH te što je, generalno gledano, najveći problem? Da li se nešto promijenilo u pogledu nelojalne konkurencije i uređenosti tržišta?

I.K.: Nastavlja se trend pada tržišta osiguranja, što već prelazi u pravilo od početka kriznog razdoblja koje je zahvatilo cijelo hrvatsko gospodarstvo. Najveći problem očituje se u smanjenju platežne moći korisnika naših usluga, tako da se osigurava samo ono što je po zakonu obvezno, dok se sva dobrovoljna osiguranja ostavljaju za neka “bolja vremena”.
Tržište je sve uređenije što je jedna od dobrih stvari ovakve situacije. Posljedica je to i sve zahtjevnijih i po pitanju osiguranja educiranijih klijenata, koji dobro znaju svoje potrebe te cijene one koji svojim profesionalnim odnosom i znanjem pružaju “više” od osnovne usluge.
Zbog svega navedenog, mi u Jadranskom ne bojimo se konkurencije jer smo na vrijeme prepoznali potrebe osiguranika, spremni smo i znamo na njih odgovoriti.

U kojoj će mjeri pad životnog standarda utjecati na prodaju polica osiguranja?

I.K.: Mišljenja sam da pad životnog standarda ne mora nužno utjecati na prodaju polica osiguranja.
Kod naših klijenata sve više raste “osigurateljna svijest” te sve više postaju svjesni činjenice, da upravo u teškim vremenima kad im padaju prihodi moraju maksimalno zaštiti sebe i svoju teško stečenu imovinu.

I za kraj, kakvi su Vam planovi i ambicije za ovu godinu, što su vam prioriteti i planirate li nešto novo u ponudi?
I.K.:
Prioritet nam je svakako zadržati i unaprijediti odnos s našim klijentima, na čemu se i zasniva naša poslovna politika. Nastavit ćemo pratiti i osluškivati potrebe naših osiguranika te na tržište izbacivati proizvode koji su prilagođeni njihovim potrebama.
Ne smijemo zaboraviti ni rad na stalnoj edukaciji naših djelatnika, jer samo zadovoljni i visoko motivirani djelatnici mogu ostvarivati ciljeve koje pred njih postavljaju njihovi osiguranici i njihova tvrtka.
Jadransko osiguranje – Glavno zastupstvo Karlovac, Prilaz V. Holjevca 2A,
47 000 Karlovac
Tel: 047/492 502, 492 510, mob: 091 190 11 01
www.jadransko.hr

Pretraži

Back to Top