Jesi za Laku lovu?

Nagradne igre Komentari isključeni za Jesi za Laku lovu? 17

U suradnji s V.B.Z.-om dijelimo dva primjerka knjige “ Laka lova ” Jensa Lapidusa. Furiozna proza s kratkim, dinamičnim rečenicama i žargon ulice njegov su zaštitni znak.Jens Lapidus (1974.) dominira scenom švedskog krimića od svog prvog romana iz tzv. Stockholmske noir trilogije – Laka lova.


Knjige su osvojili:
Marija Mikuljan
Josip Čehulić
Danas je Lapidus najprodavaniji autor krimića u Švedskoj, drugačiji od ostalih, a o njegovim romanima bruji cijela zemlja. Inače odvjetnik, stručnjak je za kazneno pravo i radi u jednom od najuglednijih švedskih odvjetničkih ureda. I sam je branio neke od najnotornijih švedskih kriminalaca, a u trilogiji otvoreno i hrabro prikazuje kriminalni milje Stockholma u maniri kultnog pisca krimića J. Ellroya – iz perspektive loših momaka, šefova mafije i kriminalaca, ali i naizgled uspješnih pojedinaca i moćnika. Svi su oni dio jednog izopačenog paralelnog državnog sustava u kojem djeluju zločinačke skupine infiltrirane u legalan poslovni svijet.
JW je student iz radničke obitelji. Živi lažnim životom i upušta se u biznis s kokainom koji raspačava među svojim prijateljima, pripadnicima jet-seta.
Jorge je Čileanac koji bježi iz zatvora i planira okrutnu osvetu nad jugomafijom i njenim bosom Radovanom.
Mrado Slovović reketari i pere novac za Radovana. Nekoć je pripadao paravojnim Arkanovim snagama.
S ovom trojicom ‘mračnih junaka’ proći ćemo kroz salone visokog društva, klubove švedske zlatne mladeži, kriminalne bande, zatvore i prljave javne kuće u predgrađima. Ukratko, kroz pravi pakao podzemlja Stockholma čiji žestok puls udara sa svake stranice.
Laka lova odlično portretira likove imigranata i nama osobito zanimljivu jugomafiju. Ovaj mračni, urbani krimić katapultirao je Lapidusa među najpoznatije švedske pisce u svijetu, a trilogija je prevedena na 30 jezika. Prema romanu je snimljen i hvaljen švedski film, a Warner Bros priprema njegovu američku inačicu.

VBZ vas poziva na Interliber
Dragi ljubitelji knjige!
Posjetite nas na ovogodišnjem Interliberu!

Od 13. do 18. studenog 2012. očekujemo vas na Zagrebačkom Velesajmu
na našim štandovima na ulazu u paviljonu br. 5, u paviljonu 6 te u našem velikom šatoru na ulazu u Velesajam.
Program događanja:

  • dnevna gostovanja naših poznatih autora – Mirjane Krizmanić, Slavenke Drakulić, Luke Paljetka, Radovana Marčića, Zorana Ferića i drugih!
  • više od 1500 naslova za cijelu obitelj – sve od slikovnica do enciklopedija!
  • veliki izbor strane knjige na svim svjetskim jezicima te izbor stručnih naslova!
  • popusti i do 90 %!!!
  • knjige već od nekoliko kuna!!!
  • velika nagradna igra – glavna nagrada laptop HP ProBook 4540s te knjižni paketi i druge nagrade!

Pretraži

Back to Top