"K2 – Trijumf i tragedija"

Nagradne igre Komentari isključeni za "K2 – Trijumf i tragedija" 23

Uključite se u novu nagradnu igru i osvojite knjigu Stipe Božića “K2 – Trijumf i tragedija” potresnu i dramatičnu priču o usponu na tu “Divlju planinu”, sportskom trijumfu koji se prilikom silaska s vrha pretvorio u tragediju i grčevitu borbu za preživljavanje.

Knjige su osvojili:
Zoran Pavić
Zdenka Postružnik

Najuspješniji hrvatski alpinist svih vremena osvojio je tri najviša svjetska vrha (Mount Everest, K2 i Kangchenjunga), popeo se na najviše vrhove svih kontinenata te ispenjao sve najteže alpske stijene.

Mnogi od tih uspona bili su iznimno teški i opasni, mnogi su, na žalost, uzeli i ljudske žrtve, ali za samog Božića najopasniji je bio uspon na drugi najviši vrh svijeta, 8611 metara visoki K2. Upravo zbog velikog broja žrtava, K2 alpinisti zovu “Divljom planinom” i smatraju je najopasnijom od svih osamtisućnjaka, puno težom za uspon od samog Everesta.

Knjiga K2 – trijumf i tragedija potresna je i dramatična priča o usponu na tu “Divlju planinu", sportskom trijumfu koji se prilikom silaska s vrha pretvorio u tragediju i grčevitu borbu za preživljavanje. Stipe Božić autor je više alpinističkih i putopisnih knjiga, ali upravo u ovoj knjizi ispripovijedao je svoje najdramatičnije penjačko iskustvo, koje ga je dovelo do psihičkog i fizičkog ruba, i tijekom kojeg se neprestano borio i za svoj život i za život svojih penjačkih partnera.

»Na planini K2 granica između pobjede i tragedije osobito je tanka. Godine 1993. ni mi tog iskustva nismo bili pošteđeni.« Viki Grošelj

“Dramatično, potresno i sjajno napisano. Najveće iskušenje najuspješnijeg hrvatskog alpinista.” Zoran Ferić

Pretraži

Back to Top