Kamp kulture Tenda Gialla

Događanja, Glazba Komentari isključeni za Kamp kulture Tenda Gialla 17

Prvi međunarodni kamp kulture Tenda Gialla – multilateralni je projekt zemalja partnera Hrvatske – Austrije – Italije. Tenda Gialla će u svom prvom izdanju predstaviti veliku izložbu umjetnika mlađe bečke generacije nakon čijeg će otvorenja usljediti bogat kulturni program u trajanju od 23.11. do 30.11. u prostorima Pogona Jedinstvo i kluba Močvara.


U večernjim uprizorenjima Tenda Gialle odigrati će se intrigantni koncerti i specijalne DJ večeri austrijskih i talijanskih gostiju. Sumrak će se dočekivati uz predavanja sudionika na temu Giallo uz recentne filmske projekcije, okrugle stolove i diskusije koji će po prvi puta između ostalog okupiti bečku i zagrebačku scenu suvremene umjetnosti mlađe generacije te propitkivati parametre povezivanja u budućnosti. Dnevno svjetlo Tenda Gialle okupit će mlade umjetnike u nastanku kroz interaktivne radionice. Performansi i instalacije iznenađenja zamišljeni su na tragu neizvjesnih situacija. Tenda Gialla sklopiti će krila nakon predstavljanja art radio projekata iz Rima i osmišljavanja novih podcast projekata.
Otvaranje Austrije i Italije prema Hrvatskoj, zatim obratno, u spomenutim segmentima kulturno-umjetničkih inicijativa, generira specifičan odnos i suradnju sa spomenutim, razmjenu iskustava i tendira osvještavanju publike o aktivnostima i recentnim zbivanjima u svijetu, dolazeći „u dvorište“ i kampirajući u Tenda Gialli.
Projekt će se realizirati pod visokim pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Austrije i pokroviteljstvom Austrijskog kulturnog foruma te Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu.
Ulaz na sve programe u Tenda Gialli je besplatan. Medijski pokrovitelj: Promoizlog.net
Organizatori i provoditelji projekta: Neformalni savez Organizam: Udruga Sintoment u suradnji sa Udrugom UBU i kreativnim timom Babushke;
Strani partneri projekta: Fenster C. – Beč , Roma Radio Art Fair – Rim;
Suradnik: Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade;
Mjesto: Pogon Jedinstvo, klub Močvara;
Vrijeme: 23.11. – 30.11.2010.
voditeljice projekata: Bernarda Cesar i Marija Juza
voditeljica marketinga i PR: Ivanka Bičak
koncept manager: Filip Pintarić
koordinator u Beču: Bernhard Rappold
www.tendagialla.sintoment.hr

Pretraži

Back to Top