Karlovac Dance Festival

Događanja Komentari isključeni za Karlovac Dance Festival 17

Karlovac Dance Festival poziva na jedinstveni umjetnički doživljaj.

Ljetno izdanje KDF-a posebna je prigoda da se suvremeni ples pretvori u jedinstveni umjetnički doživljaj ambijenta i izvedbe, u zelenom srcu Karlovca, Vrbanićevom perivoju. Festival je raspodjeljen u dvije tematske cjeline, što je novost, kako bi se prisustvo umjetnosti plesa proživjelo kroz nekoliko smjernica: izvedbeni dio, edukacijski i rezidencijalni.
Važno je naglasiti da je upravo Karlovac Dance Festival uvršten u EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, program Europske Asocijacije Festivala (EFA) čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Tri su osnovna kriterija po kojima su nacionalni stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima.
Zanimljivost je i to da je upravo Melita Spahić Bezjak, osnivačica Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E i umjetnička direktorica festivala te suvremena koreograkinja jedna od ključnih karika za ostvarenje prvog hrvatskog suvremenog plesnog koncepta posvećenog Nikoli Tesli koji se posebno priprema za 2016.godinu u kojoj svijet obilježava 160 godina od rođenja Tesle.

Time bi upravo u Hrvatskoj, iz karlovačkog kreativnog inkubatora, u sklopu suradnje na projektu Teslin svijet, u produkciji isključivo karlovačkog tima ( Novi svijet-KA Urbani i FreeDance) nastao jedinstveni izvedbeni proizvod univerzalnog uma, Nikole Tesle, na univerzalnom jeziku-plesnom pokretu. Premijerom predstave započela bi sinergija gradova povezanih Teslom te programski koncept planiran za Cro Tesla Tour. Detalje pratite na www.e-tesla.org.

Više o programima:

KARLOVAC DANCE FESTIVAL 005 │ Ljetna edicija │

Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti │ KDF 005

Petak 28.08.2015. 20h │ Teniski klub Karlovac (Dvorana balona), Vrbanićev perivoj bb

Plesna predstava:

ĐUBRAD PROKLETA! TRAS KOLEKTIV & NATALIJA MANOJLOVIĆ

Režija i koreografija: Natalija Manojlović

Koreografija i izvedba: Martina Nevistić/Sara Barbieri (ZPA), Petra Chelfi (ZPA), Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša, Martina Tomić (SSP)

Predstava nije namijenjena publici mlađoj od 15 godina!

Nakon predstave održat će se ”Susret i razgovor umjetnika i publike”

Moderator: Martina Nevistić (Feedback metoda DasArs škole / Communicating dance)

Ljetna radionica suvremene plesne tehnike

 

PLESNA RADIONICA Martine Nevistić @ KDF005

28.08.2015. 09:30- 13:00h

Lokacija: Teniski klub Karlovac (Dvorana balona), Vrbanićev perivoj bb

29.08.2015.21h │ Info point Free Dance

Video projekcije & TV prikazivanje: ‘’eks10’’

Autorice: Jelena Mihelčić i Nives Sertić

Produkcija: ekscena (Eksperimentalna slobodna scena)

 

28.8. – 23.9.2015. Rezidencijalni projekt #2 HIDDEN RIVER

Umjetnici: Kaja Farszky, Ana Horvat, Deborah Hustić, Jamie McCarthy, Freddie Opoku-Addaie, Nives Sertić, Melita Spahić Bezjak

Četvrtak 24.09.2015. Gradsko kazalište Zorin dom

Plesne predstave:

19,30 h ”U PROSTORU BEZ”, Ana-Maria Bogdanović i Marina Petković Liker

21,00 h ” HREMAFRODITI DUŠE”, Žak Valenta

Predstava je namijenjena publici starijoj od 16 godina!

KDF005 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Županije Karlovačke , Turističke zajednice grada Karlovca i uz donacijsku potporu Karlovačke pivovare temeljem provedenog natječaja “Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju”.

Pretraži

Back to Top