Karlovački Dani piva 2012.

Događanja Komentari isključeni za Karlovački Dani piva 2012. 22

“Karlovački dani piva” najveća su pivarska manifestacija u Hrvatskoj koju svake godine posjeti preko 200.000 ljubitelja piva.


U deset ljetnih dana, potkraj kolovoza i početkom rujna, u slavu piva na desnoj obali karlovačke rječne ljepotice Korane živi čitav jedan mali grad zabave i gastronomije. Najposjećenija pučka svečanost u Karlovcu, tijekom koje gradom poteče peta rijeka, rijeka piva, pravi je mali "Octoberfest", po uzoru na bavarsku pivsku feštu koja se održava u Munchenu .

Prvi "Dani piva" u Karlovcu otvoreni su 1984. godine, na poticaj Karlovačke pivovare, na središnjem trgu u starogradskoj Zvijezdi, puštanjem piva da teče iz starog gradskog zdenca. Svake godine manifestacija je širila svoju ponudu i bivala sve posjećenija, te je 2000. godine preseljena na prostor novouređenog Sportsko-rekreacijskog centra "Korana". Jedna od najvećih atrakcija "Dana piva" uvijek je svečana povorka, predvođena zaprežnim kolima s pivskim bačvama, koju od pivovare na Dubovcu do središnje pozornice ispraća gotovo čitav grad.
Kulturno-zabavna i gospodarska manifestacija "Karlovački dani piva" izrasla je zaštitni znak, grada Karlovca. Odlikuje se bogatim i raznolikim programom, prigodnim obrtničkim sajmom, obiljem gastronomske ponude i velikim izborom različitih vrsta odličnog piva. I dok odrasli nazdravljaju kriglama i uživaju u čarima "tekućeg kruha", djeci su omiljeli nezaobilazni veliki karlovački pereci, koji mame još topli i slani. Najmlađima je i užitak provesti se od središnje gradske Promenade do Korane turističkim vlakićem.

"Karlovački dani piva" su fešta za sve uzraste i za sve ukuse. Programi su cjelodnevni, a nastupaju pjevači i glazbeni sastavi zabavne, rock, pop i drugih vrsta glazbe, limene glazbe, dječji zborovi, folklorna društva, mažoretkinje… Na "Danima piva" svatko pronalazi neke svoje drage pjesme, plesove, igre ili drugu zabavu i razonodu. Poseban su doživljaj koncerti, koji znaju potrajati i do ranih jutarnjih sati, s i po desetak tisuća posjetitelja, na pozornicama pod prostranim šatorima.

Pretraži

Back to Top