Karlstadt Kunst Cabaret

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Karlstadt Kunst Cabaret 13

Pogledajte u Zorin domu odličnu i hvaljenu predstavu „KARLSTADT KUNST CABARET“. U subotu 21.3. u 20 sati, zabava i smijeh su vam zagarantirani!


Na duhovit i zanimljiv način predstava dočarava kako su Karlovčani preživjeli sva povijesno-politička previranja od najezde Turaka, Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata te ulaska u EU. Saznat ćemo kako je živio Karlovčanin toga doba, kako živi danas, koje su ga muke mučile i kakva ga je sreća snašla. Kontrastiranjem situacija i povijesnih činjenica na kabaretski način inscenirala bi se jedna smiješna strana karlovačke povijesti.
Ponukani idejom Karlovaca kao Hrvatske u malom i Karlovca kao tranzicijskog centra koji su oduvijek nastanjivali i posjećivali ljudi iz svih krajeva Hrvatske, dio te smiješne strane povijesti primijenit će se i na Hrvatsku. Tko smo i kuda idemo, jedno je od temeljnih pitanja kojim će se ovaj kabaret baviti.
Glumački tim sačinjen je od glumaca koji su vješti u sviranju instrumenata, plesu i pjevanju i koji će kroz pjesmu, suze i smijeh oživjeti povijest. Koristeći neke od narodnih napjeva ovog kraja pa sve do modernih pjesama drugih zemalja koje su globalizirale naš grad i našu kulturu, predstava istražuje identitet jednog malog grada u centru velike Europe, potrebu za očuvanjem tradicije te posljedice modernizacije i globalizacije.

“Svi putevi vode u Rim, a svi putevi vode kroz Karlovac…”

GRADSKO KAZALIŠTE ZORIN DOM

Karlovački pelivani

Karlstadt Kunst Cabaret

Režija: Peđa Gvozdić

Igraju:

Peđa Gvozdić, Giulio Settimo, Vanja Gvozdić, Adam Skendžić, Nenad Pavlović, Ivan Ćaćić, Petra Cicvarić, Sara Lustig, Petra Šarac, Azra Gorić, Nino Pavleković, Dominik Karakašić

Subota, 21.3. u 20 sati

Pretraži

Back to Top