Karolina – karlovačka torta koja će vas osvojiti

Hrana Komentari isključeni za Karolina – karlovačka torta koja će vas osvojiti 137

Panorama vam predstavlja novo u ponudi – tortu Karolina

Više od dvije stotine slastičara i kuhara iz cijele Hrvatske i još sedam zemalja okupilo se 1. listopada u Tuheljskim Toplicama na Interslastu – internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Interslast je pokrenut prije četiri godine, a cilj mu je upoznati hrvatske slastičare s novitetima te intenzivirati napore da se bogati svijet izvornih hrvatskih slastica iskoristi i u turističko-ugostiteljskoj ponudi.
Kongres slastičara, sladoledara i konditora okupio je u Termama Tuhelj ponajbolje domaće i strane majstore u pravljenju slastica. Ovo je treće izdanje festivala kolača, torti i drugih slatkih delicija, na kojem je sudjelovalo je 210 slastičara, a pažnja je bila usmjerena na izvorne slastice na temu jeseni.
Slastičari su u svojim prezentacijama sljubili autohtone proizvode kraja iz kojeg dolaze te ukusima i raskošnim dekoracijama pokazali kako mašta u pravljenju slastica nema granica.
Karlovačku županiju predstavljala su čak dva kuhara slastičara koji su za ovo natjecanje morali pripremiti torte na temu Boje jeseni. Dražen Sačerić, šef kuhinje restorana Panorama, iz Karlovca s voditeljicom Jasminkom Klarić predstavio je tortu “Karolina”, koja je ime dobila po cesti izgrađenoj u prvoj polovici 18. stoljeća te su od torte složili priču, a proizvod namjeravaju i zaštititi.
– Područje od Karlovca do Novigrada na Dobri je bogato orasima koji su dio sastava naše torte. U Bosiljevu smo našli kesten. Od Vrbovskog do Ravne Gore naišli smo na narančastu bundevu, također važan sastav ove torte, kao i brusnica koju smo ubrali u Gorskom kotaru.
Preko Fužina do Bakra i Rijeke nabavili smo naranče koje uz finu čokoladu čine glazuru torte. Spojili smo naš panonski i jadranski dio Hrvatske okusom finih autohtonih namirnica i napravili sklad i harmoniju okusa torte "Karolina" – slikovito je opisao šef Sačerić.
Panorama
restoran – catering – proslave
Trg Josipa Broza Tita 2
MV TREND Centar, 2. kat,
47000 Karlovac
Tel: 047 411 374,
www.panorama.com.hr

Pretraži

Back to Top