Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“: Jučer sam se sjetio plave

Kultura Komentari isključeni za Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“: Jučer sam se sjetio plave 28

Predstava će igrati u Zorin domu u subotu, 4.6. u 20 sati.

Što je sljepoća? Fizičko obesvjetljenje i svijet u kojem boje poprimaju sinestezijske oblike stvarajući poseban „kolorit“ ili buljenje zdravih očiju i ne-prepoznavanje drugih i drugačijih. Ona fizička i najčešće „gledana“, najgora je onima kojima se dogodila, no ona druga, ona koja se ne vidi, a zasljepljuje svojim „gledištima“, razboljeva sve oko sebe i uvodi nas u mrak kroz koji ni sunce nema nikakvih šansi.

Autorica i redateljica predstave “Jučer sam se sjetio plave” Petra Radin napravila je duboko sjetnu predstavu i odu životu. Predstava govori o problemima s kojima se sami akteri susreću u životu, o strašnim predrasudima drugih ljudi.

Plava boja u ovoj je predstavi samo simbol priče u kojoj se slijepi glumci pitaju što vide. O svom životu govore ljudi koji nikada nisu vidjeli i oni koji su zbog bolesti izgubili vid. Govore o svom djetinjstvu, o teškim odvajanjima od obitelji kako bi krenuli u školu za slijepe, o nužnim prilagodbama i svemu što su u njima izgubili zbog nerazumijevanja onih koji vide. Govore o svakodnevnici, seksu, psima vodičima…

Predstava će igrati u Zorin domu u subotu, 4.6. u 20 sati.
Tekst i režija: Petra Radin
Izvode: Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Milenko Zeko, Vojin Perić, Loris Pilav
Cijena ulaznice: 30 kn

Pretraži

Back to Top