Keramičke pločice

Dom, Gradnja Komentari isključeni za Keramičke pločice 132

Keramičke pločice su vječito u trendu. Budući da ne propuštaju vodu, idealne su za ugradnju kod sudopera i umivaonika.

One su također trajne, otporne na ogrebotine, vatru i mrlje. Osim njihove praktičnosti, keramičke pločice nude najveću mogućnost za dodavanje boja, uzorka i teksture Vašoj kuhinji i kupaonici. Dizajn po narudžbi unosi u prostor osobnost. Ručno obojene, uvozne i antikne verzije su vrlo skupe, ali Vi možete kombinirati jeftinije standardne pločice s reljefnim uzorkom ili svilotiskom kako biste kreirali jedinstvene dizajne i zidne kompozicije.
Pločice u dnevnom boravku?
Tradicionalno kuhinjske i kupaonske podne i zidne obloge osvajaju cijeli stan “oponašajući” drvo, tapete, kamen, metal, kožu, lakirane površine… Omogućile su to nove tehnologije proizvodnje s kojima su pločice dobile profinjene glazure: laserski metalizirane, fluorescentne, glazure koje stvaraju efekt gledanja kroz vodu ili kretanje oblika ovisno o kutu promatranja… Uzorci se posebnim tehnikama skeniraju na pločice fotografskom preciznošću, bez uočljiva ponavljanja, pa se, primjerice, opločena površina doima poput prirodnoga mramora.

Pločice se sve češće izrađuju od postojanog materijala kresa, a osobito su profinjene i elegantne pločice od najfinije porculanske keramike. Hladnoća tako opločenih podova može se izbjeći ugrađivanjem podnog grijanja, a ako se ipak ne možete pomiriti s idejom o pločicama na podu dnevnog boravka, znajte da je veliki hit u uređenju interijera opločivanje zidova u takvim “toplim” prostorijama.
Tako možete dobiti mnogo otporniju i dugovječniju alternativu tapetama (neke pločice doista vjerno oponašaju izgled tapeta) koja podnosi vlagu i lako se održava. Moderne su pločice vrlo velikih dimenzija te one visokog sjaja i zanimljivih reljefnih uzoraka poput, primjerice, onoga koji podsjeća na čipku ili hrapavu strukturu drva. Kod kupovine pločica vodite računa o tome da pločice na većoj površni mogu izgledati znatno drukčije nego “u komadu”, pa se svakako savjetujte sa stručnjacima.
Vaš najbolji izbor za postavljanje keramičkih pločica je: AP GRADNJA – 099 66 81 226
·Krovišta ·Fasade · Uređenje dvorišta · Izrada betonskih ograda ·Građevinski iskopi · Unutarnje uređenje ( Knauf, strojna žbuka, postavljanje keramike, glazure)

Pretraži

Back to Top