Kia – 7 bezbrižnih godina

Auto moto Komentari isključeni za Kia – 7 bezbrižnih godina 22

Intervju: direktor tvrtke TIOV Dražen Šebalj.
TIOV d.o.o. ovlašteni je zastupnik za prodaju i servisiranje Kia vozila na području Karlovačke županije. Kia je posljednih godina napravila veliki iskorak i nudi na tržištu visokokvalitetne automobile koji zbog najduljeg europskog tvorničkog jamstva kupcu omogućavaju znatno smanjenje troškova održavanja vozila.


PI: Recite nam nešto o počecima i razvoju tvrtke.
Tvrtka TIOV d.o.o. osnovana je 2006. godine, a od 2007. smo ovlašteni zastupnici za prodaju i servisiranje Kia vozila na području Karlovačke županije. Zajedno s prodajom vozila nudimo i kvalitetnu uslugu servisa, prodaju rezervnih dijelova, dodatne opreme te ugradnju plinske instalacije u sva vozila.
U našem prodajno servisnom centru u Draganiću zahvaljujući kvalitetno educiranom timu možemo ponuditi uslugu servisiranja za sve vrste osobnih automobila te lakih teretnih vozila.
Kia je na području Hrvatske prisutna od 1995. godine, a od kada mi radimo s Kia programom uspješno osvajamo jedan dio tržišta adekvatno postotku i učešću Kie na hrvatskom tržištu.
Na području naše županije vršimo brzu i kvalitetnu dostavu plina za kućanstva i privredu.
PI: Na nedavno održanom sajmu u Genevi predstavljeni su novi modeli Picanto i Rio. Kada ih možemo očekivati na tržištu i koji vam je trenutno model najprodavaniji?
DŠ: U svibnju očekujemo novi Picanto. Picanto je narastao u svim smjerovima i odlikuje se znatno agresivnijim (i privlačnijim) dizajnom nastalim pod vodstvom Petera Schreyera i njegove ekipe. Imat će najviši stupanj sigurnosti, a motori su poznati: (1.0-litarski i 1.2-litarski agregati). Novi Rio ima odvažan i specifičan izgled kojim se sjajno uklapa u ostatak Kijine linije modela i trebao bi doći u prodaju tijekom ljeta.
Najprodavaniji model je Novi Sportage koji je u vrlo kratkom roku zadobio veliku pažnju, pozitivne kritike i ostvario značajan broj kupaca i prema tome ga očekuje sjajna budućnost. Treća generacija modela donosi značajan odmak predstavljajući se kao model visokog stila i napredne tehnologije. Sportage je isto dizajniran u Europi, u KIA-inom dizajnerskom centru u Frankfurtu a proizvodi se u slovačkoj tvornici u Žilini. Sportage možete nabaviti i u verziji sa samo prednjim pogonom što je dosta interesantno jer mnogi kupci SUV-a ne koriste terensku vožnju tako da taj model ima motor 1,7 d sa 115 konja i 6 brzina a troši samo 6 litara.Cijena Sportagea starta od 160.000 kn pa naviše.
PI: Recite nam nešto više o 7-godišnjem Kijinom jamstvu?
DŠ: To 7 godišnje jamstvo je interesantno jer se ne odnosi samo na motor i mjenjač nego je 7 godišnjim jamstvom obuhvaćeno cijelo vozilo što znači da su pod jamstvom obuhvaćeni: krajnici, amortizeri i neke stvari koje vam nitko ne bi dao da nije siguran u svoju kvalitetu. Modeli cee´d, Venga, Soul, novi Sportage i novi Sorento te novi Picanto i Rio ponose se najduljim europskim jamstvom. Opće jamstvo za cijelo vozilo vrijedi 7 godina ili do 150.000 kilometara ( bez ograničenja kilometara prve tri godine).
Važno je istaknuti da je jamstvo prenosivo na različite vlasnike vozila, pod uvjetom da je vozilo održavano u skladu s Kijinim servisnim zahtjevima. Jamstvo je prenosivo i na sljedeće vlasnike i ako naprimjer prodajete Vaše rabljeno vozilo nakon 5 godina upotrebe, vozilo će i dalje imati 2 godine jamstva.
Ovo jamstvo ne samo da je najduže nego je i najbolje u Europi. To je tvorničko jamstvo i nema skrivenih sitnih slova ili neugodnih iznenađenja. Ovo opsežno tvorničko jamstvo vrijedi jednako kako prvog dana tako i do kraja sedme godine.
Jamstvom nije obuhvaćen potrošni materijal i neki dijelovi vozila koji imaju prirodni rok trajanja i jamstvo ih pokriva manje vremena. To su: akumulator i naknadno ugrađena originalna Kijina dodatna oprema, audio sustav, navigacija i ostali audio priključci te lak ( 5 godina, odnosno 150.000 km).
PI: Pad prodaje automobila nastavljen je i u ovoj godini. Kako gledate na aktualno stanje?
D.Š: Prodaje ima ali nije kakva je bila nekad, ona nije zadovoljavajuća i morala bi biti veća. S obzirom na prosjek pada prodaje u RH koji iznosi 35% mi smo zadovoljni jer smo u odnosu na lani pali 15%. Pad je prisutan međutim on je daleko manji a adekvatno tome mi osvajamo sve veći dio tržišta, što nam u nekoj perspektivi daje obećavajuće rezultate jer se nadamo kada prođe kriza, zauzeti značajniji dio tržišta i ući među prvih par brandova i pomrsiti račune onim najvećima.
7 godišnje jamstvo na najbolji način predstavlja tri Kijine temeljne vrijednosti – kvalitetu, pouzdanost i dinamičnost. Ako želite isprobati neki od Kia modela slobodno nam se obratite i naručite se za test vožnju. Kupcima vozila nudimo široki izbor financijskih proizvoda. Pod povoljnim uvjetima možete birati financiranje prilagođeno Vašim željama, potrebama i mogućnostima.
Krediti su ugovoreni sa svim važnijim bankama i leasing kućama koje prate prodaju vozila: Privredna, Hypo, Raifaissen, Volksbank. A što se tiče leasinga ima jedna super stvar sa Impulse Leasingom gdje je učešće 0 %, rok otplate 6 godina.
Više informacija: www.tiov.hr

Pretraži

Back to Top