KIA objavila prve slike novog Picanta

Auto moto Komentari isključeni za KIA objavila prve slike novog Picanta 20

Krajem prošle godine Kia je objavila slike novog Picanta. Nova najmanja KIA spremna je za svjetsku premijeru najavljenu za međunarodni salon automobila u Ženevi (3.-13. ožujak 2011.).


Automobil je narastao u svim smjerovima i odlikuje se znatno agresivnijim (i privlačnijim) dizajnom nastalim pod vodstvom Petera Schreyera i njegove ekipe.

Nova generacija Kijinog mališana dizajnirana je tako da bude glavni konkurent Toyotinu modelu iQ. Iako vizualno vrlo sličan njoj novi Picanto nećete s Toyotom zamijeniti zahvaljujući nizu jedinstvenih elemenata koji upućuju na to kako se ovdje ipak radi o Kiji.
Potpuno redizajnirani Picanto nije samo dobio novi izgled već je ponešto i narastao.
Za razliku od svojeg prethodnika novi Picanto duži je i ima dulji međuosovinski razmak. Izraženije linije dizajna, prednji branik agresivnijeg izgleda i većih dimenzija te nova svjetla sada daju dojam kako gledamo znatno skuplji automobil. Za to je zaslužan Kijin Europski dizajnerski tim koji potpisuje njegov konačan izgled.
Uz inačicu s petorim vratima na Europskom tržištu pojaviti će se i sportska izvedenica s trojim vratima koju će pokretati ista gama agregata. Obje inačice Picanta snagu će dobivati od četiri pogonska stroja (1.0-litarski i 1.2-litarski agregati).

Pretraži

Back to Top