KIA objavila prve slike novog Picanta

Auto moto Nema komentara na KIA objavila prve slike novog Picanta 6

Krajem prošle godine Kia je objavila slike novog Picanta. Nova najmanja KIA spremna je za svjetsku premijeru najavljenu za međunarodni salon automobila u Ženevi (3.-13. ožujak 2011.).


Automobil je narastao u svim smjerovima i odlikuje se znatno agresivnijim (i privlačnijim) dizajnom nastalim pod vodstvom Petera Schreyera i njegove ekipe.

Nova generacija Kijinog mališana dizajnirana je tako da bude glavni konkurent Toyotinu modelu iQ. Iako vizualno vrlo sličan njoj novi Picanto nećete s Toyotom zamijeniti zahvaljujući nizu jedinstvenih elemenata koji upućuju na to kako se ovdje ipak radi o Kiji.
Potpuno redizajnirani Picanto nije samo dobio novi izgled već je ponešto i narastao.
Za razliku od svojeg prethodnika novi Picanto duži je i ima dulji međuosovinski razmak. Izraženije linije dizajna, prednji branik agresivnijeg izgleda i većih dimenzija te nova svjetla sada daju dojam kako gledamo znatno skuplji automobil. Za to je zaslužan Kijin Europski dizajnerski tim koji potpisuje njegov konačan izgled.
Uz inačicu s petorim vratima na Europskom tržištu pojaviti će se i sportska izvedenica s trojim vratima koju će pokretati ista gama agregata. Obje inačice Picanta snagu će dobivati od četiri pogonska stroja (1.0-litarski i 1.2-litarski agregati).

Leave a comment

Pretraži

Back to Top