Koja je kosilica odgovarajuća za Vas?

Vrt Komentari isključeni za Koja je kosilica odgovarajuća za Vas? 29

Pronađite kosilicu koja najbolje odgovara potrebama vašeg vrta.


Kolika je površina koju namjeravatje kositi?
Na osnovu sljedećih savjeta možete neposredno odlučiti koji su modeli prikladni za vašu primjenu. Jedan od prvih najvažnijih kriterija jest veličina površina po kojoj želite kositi. Za male do srednje velike površine do 800 m² prikladni su naši lagani i okretni modeli kosilica, dok su kosilice s dodatnom opremom, s pogonom kotača i većom širinom otkosa prije svega prikladne za velike površine do 2.500 m². Nadalje se postavlja pitanje treba li odabrati kosilicu s električnim ili benzinskim motorom.
Električni ili benzinski motor?
Ukoliko vaš travnjak nije veći od 800 m² i nema mnogo zapreka za električni kabel, tada su električne kosilice prava lagana i kompaktna alternativa benzinskim kosilicama. Elektromotor je tiši i radi bez ispuštanja ispušnih plinova. Ako trebate obrađivati veće ili neravne površine, onda je model kosilice sa snažnim benzinskim motorom pravi odabir. Tako možete, neovisno o izvoru električnog napajanja i bez kabela, obavljati i savladavati s jednim punjenjem spremnika goriva i veće zadatke u jednome radnom potezu.
Sakupljanje trave ili usitnjavanje?
Sve VIKING kosilice (osim serije R) serijski su opremljene košarom za travu, što ih čini izvanrednim sakupljačima trave. Osobito djelotvorno rade višenamjenske kosilice VIKING Multi-Mäher. Posebno oblikovanim višestrukim noževima trava se stupnjevito reže i usitnjava u kućištu na sitne komadiće. Kod obješene košare za travu višenamjenske kosilice VIKING Multi-Mäher rade kao sakupljači trave. Kod upotrebe nastavka za malčiranje bez košare za travu kućište kosilice se zatvara i fino usitnjena trava pada natrag na travnjak – nije potrebno uklanjanje usitnjene trave. Pored višenamjenskih kosilica Multi-Mäher, VIKING nudi malčere kosilice i kosilice sa bočnim izbacivanjem trave.
Donijeti odluku i započeti s košnjom.
Više informacija:
Colibri, Jamadolska 2b, Karlovac, Tel:047 600 550, Fax: 047 600 551
Izvor: Viking – Katalog vrtnih uređaja 2010.

Pretraži

Back to Top