Komedija Na rubu Europe Željka Pervana u Zorin domu

Događanja Komentari isključeni za Komedija Na rubu Europe Željka Pervana u Zorin domu 13

Poznati komičar Željko Pervan sa svojom će stand up komedijom u srijedu 17.10. u 20 sati gostovati u Zorin domu.


Njegova dorađena predstava "Božanstvena komedija" koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom "Na rubu Europe", vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne večernje škole do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Njemu su omiljene teme Slovenci i žene. Ismijava i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska "koja ima 24 kilometra autoputa" i Italija u kojoj, čuo je, "nema mita i korupcije".

Na nišanu mu je i HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju "Kupujte hrvatsko". "S čim?", pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda, da komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče, a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao, pa je sada pola u Hrvatskoj, a polovinom u Sloveniji.

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. "Čim žena kaže ‘da’, u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?". Ne ostaje dužan ni muškarcima: "Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena", komentirao je u svom zajedljivom stilu.

Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada se spomene Zakon o zabrani pušenja. "Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne", u svom stilu pita se Pervan, koji kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.
Više informacija: Gradsko kazalište "Zorin Dom" Karlovac – www.zorin-dom.hr

Pretraži

Back to Top