LED Fest & Nepokoreni Grad Festival 2010 Teaser

Događanja, Glazba Komentari isključeni za LED Fest & Nepokoreni Grad Festival 2010 Teaser 12

10.7. od 18-02 sati, plato iznad slapa tik do hotela Korana. Drago nam je najaviti da se bliži vrijeme dvaju festivala nezavisne kulture i novih medija – Nepokoreni Grad i LED Fest 2010, te ujedno želimo uhvatiti i pozvati na druženje sve koji su hrabri zadržati se u Karlovcu u ovim vrućim danima.

Kao što i svake godine biva, ljetni period otvara vrata skoro svim karlovačkim festivalima i proteklih tjedana se možemo uvjeriti u procvat događanja kojima bi svaki stranac bio uvjeren da je ovaj grad upravo idealno mjesto za život. Nažalost, ostatak godine je sve samo ne ispunjen. Razlog je evidentan, a to je nedostatak klubskog / višefunkcijskog prostora. Hrvatski dom, zadnja nada da će u karlovcu zaživjeti urbana kultura, je još uvijek neiskorišten, a novosti ne zvuče dobro. No ipak , da se ne kvari ova ljetna idila, tu smo gdje jesmo i izvući ćemo maksimum iz onoga što imamo, a to su sve čari karlovačkih rijeka.
Nakon traženja azila po klubovima u RH i promocije ovih festivala van lokalnih granica, želimo pokazati gdje smo i što radili i kako smo se unazadili ili uznapredovali – i to vam servirati na pladnju. S obzirom da ove godine mijenjamo lokacije festivala želimo dati posljednju pomast starom prostoru, hotelu Korana i složiti jedan nižebudžetni open-air u čast zdanju koje je dalo svoje, ali i uzelo od nas jako puno.
Dakle, na platou iznad slapova i ugaslih turbina, tik do hotela Korana – predstavljamo LED Fest i Nepokoreni Grad Festival 2010 Teaser u pratnji LED kolektiva.
Zašto teaser, zato što ove godine radimo drastični zaokret u festivalima kojemu je samo kozmička smjena 2012. godine dostojna konkurencija. Očekujte novu lokaciju, dva vikenda ispunjena zabavom za noge i um, a i ponešto iznenađenja. Dovoljno zasad, ne bi bio teaser da odamo više.
Naćulite uši za:
_prototype aka boTek
Naos
Hagee
Dots
.. i zaškiljite očima na:
VJ Loading data
VJ MDC
***Izvođači:
_ prototype
Vedran Božić aka _prototype jedan je od nositelja elektronske scene grada Karlovca, gdje je i rođen, ne tako davne 1984.godine. Strast za elektronskom glazbom počinje u najturbolentnijim danima njegove mladosti, kada je pozitivnu vibru plesnih podija koje je obilazio htio pretvoriti u nešto čega će i on sam biti tvorac. Svoje prve “gaže” odrađuje na privatnim tulumima koje na kraju prerastaju u želju da to bude nešto puno više. Sa svojim vrlo dobrim prijateljem Domagojem 2007.godine osniva projekt Lokalna Elektronička Defenziva [ LED ], u svrhu očuvanja i promocije elektronskog zvuka. Uskoro pokreću već dobro poznati, i od publike dobro prihvaćeni, LED Festival koji već treću godinu ugošćuje najbolja imena hrvatske elektronske scene, ali i šire. Danas vodi program pod nazivom pLEDsnjak, program stvoren u svrhu promocije dobrog zvuka i zabave, motor koji pokreće tijelo na ples. Njegov stil elektronske glazbe mogli bi okarakterizirati kao vrlo plesni, funky tech-house koji će iz svakog izvući i zadnji atom snage te donijeti onaj pravi osmijeh i pozitivnu vibru.
http://www.myspace.com/ledklc
http://soundcloud.com/bozic14
Naos
Stjepan Perković (Naos) je producent/dj i basist iz Karlovca, rođen 1984.g.. Sa 7 god upisuje glazbenu školu i sa 17 godina se prvi puta susreće sa produkcijskim software-om.
U njegovoj glazbi se mogu cuti utjecaji raznih stilova, a krakterizira ju melodičan i mekanprizvuk, s trademark zvukovima electro, jungle i idm kulture.
Od 2005.god. intenzivno nastupa kao basist s bendom Koh, a 2008.godine je nastupao kao Nucomer producent na Illectricity festivalu cutting edge elektronike u Zagrebu.
Aktivan je član LED-a, audio-vizualnog programa koji u Karlovcu od 2007. g. promovira moderne vizualne umjetnosti i elektronsku glazbu (LEDFest, Korana u Novom Ruhu, pLEDsnjak).
http://www.myspace.com/oidos
http://soundcloud.com/nao_s
Hagee
Igor je rođen 1984. u Zagrebu. S elektronskom glazbom se prvi put susreo kao dijete slušajući The Prodigy, Innercity, Kraftwerk, Snap i ostale artiste koji su mu u to vrijeme bili slabo poznati.
U srednjoj školi oko 2000. počinje izlaziti na mjesta di se vrtila elektronska glazba. Nakon kratkog vremena u suradnji s par prijatelja (Garage Team) pokušava u Karlovcu proširiti i pobuditi elektronsku scenu organizirajući par partya (Acceleration), gdje pušta uglavnom techno.
Slušajući razne artiste u to vrijeme prepoznaje electro u nekim setovima Dave Clarkea. Sve više ga zanima takva glazba i sve više ju je počeo slušati, istraživati, kupovati i puštati. Uz electro dublje upoznaje još neke vrste elektronske glazbe: house, tech house, drum & bass, lounge, chill out…
Sredinom 2008. ulazi u Crobot Crew i kao punopravni član organizira i pušta na partyima s gostima kao što su Boris Divider, Jackal & Hyde, The Advent, DJ Godfather, Dynamik Bass System, Aux 88. Uz gostovanja organizirao je još dosta manjih partya po gradu.
2010. se razilazi s Crobot Crewom te pokreće program South Soul. U zadnje vrijeme vrti Electro, Chill Out i Funky House.
http://www.myspace.com/djhagee
http://soundcloud.com/hagee
Dots
Domagoj Šavor (Dots) je 26-godišnjak iz Karlovca. Od 2002. godine uključen je u stvaranje alternativne scene elektronske glazbe u Karlovcu – u početku u sklopu Acceleration party-a kao organizator, a ubrzo i kao dj.
U želji za novitetima na karlovačkoj sceni elektronske glazbe sredinom 2007. zajedno s kolegom Vedranom osniva LED audio-vizualni program (Lokalna Elektronička Defenziva) čiji je cilj okupiti dj-e, liveactove i vizualne umjetnike iz Karlovca, kako bi se predstavilo što više modernih glazbenih i vizualnih izričaja, te razvijala urbana kultura.
Kroz tri godine djelovanja LED-a bavi se organiziranjem događanja od kojih je najznačajniji LED Fest (2008. i 2009.), te Beat Svega program koji je zamrznut u 2008. radi evidentnog nedostatka klubskog prostora u Karlovcu. Za to vrijeme odrađuje brojne svirke po manjim lokacijama u gradu, a također surađuje na festivalima kao što je Nepokoreni Grad.
Kao dj nastupa na nekoliko evenata u RH od kojih bi izdvojio Illectricity Festival Nucomers Night (KSET, Zagreb), Velesajam kulture (SC, Zagreb), Clubture Forum (AKC Medika, Zagreb), Rast Raft (Slunj), EEII Festival (Lamparna, Labin), Tabor Film Festival (Zabok), te Nepokoreni Grad i LED Fest (Karlovac).
Svoje glazbene utjecaje povlači iz UK techno i idm scene, a proteklih nekoliko godina ukuse profilira prema klubskoj glazbi polomljenih ritmova, često eksperimentirajući s njenim ekstremitetima.
http://www.myspace.com/ledklc
http://soundcloud.com/d0ts
VJ Loading Data
“VJ loading data…” vrijedno počinje rezati i puštati clipove od 2007. godine na LED zabavama u organizaciji udruge mladih Poluga iz Karlovca. S vremenom su se clipovi gomilali, a s njima i potreba da ih se pusti na veliko platno. Tako je do sada mazao oči na spomenutim LED večerima, posebice LED Festu, te Nepokorenom gradu u Karlovcu, ali je svoje umijeće pokazao i van Karlovca na događanjima kao što su četvrti Velesajam Kulture u zagrebačkom SC-u, treći Nucomers night na Illectricity festivalu, te Invazia Indoor-u u Boćarskom domu. Osim VJ-inga svoju kreativnost pretvara u razne intervencije u prostoru od kojih je najznačajnija audio-vizualna instalacija “Korana u novom ruhu” na karlovačkom gradskom kupalištu. VJ setovi koje stvara spoj su tehnologije, simbola i psihodelične tematike, a nerijetko sadrže i skrivene poruke i kritike društva u kojem živimo. … clipovi se dalje gomilaju…
http://www.myspace.com/vjloadingdata
VJ MDC
VJ-anjem se bavi od 2005. godine. Do sad je nastupao na festivalima Nepokoreni Grad, LED fest,Velesajam kulture (SC, Zagreb), EEII, Media mediteranea, MM Kamp (Labin), EEII (Križevci), MM (Pula), Festival Transart (Labin art expres XXI), te brojnim nastupima s projektom zid.buke.
http://myspace.com/mitchbuchannon

***Datumi festivala Nepokoreni Grad i LED Fest 2010:
LED Fest 2010 – 27.-28.8.2010.
Nepokoreni Grad Festival – 27.8. – 4.9.2010., elektroničke večeri – 3. i 4.9.
***O festivalima:
**NEPOKORENI GRAD
Udruga za kreativni razvoj Domaći iz Karlovca pokrenula je projekt Nepokoreni Grad u siječnju 2006. s ciljem poticanja aktivnog promišljanja javnosti o neiskorištenosti urbano-prostornih potencijala u gradu Karlovcu kao i pokretanja razvoja lokalne nezavisne kulturne scene uz upotrebu novih medija i tehnologija.
Uočivši kako je velikom broju napuštenih gradskih infrastruktura dana nova funkcija često ne uvažavajući njihovu povijesnu vrijednost, dok se ogroman broj napuštenih vojnih infrastruktura smještenih kako u širem gradskom prstenu, tako i u samoj staroj jezgri grada pušta propadanju, namjera je bila potaknuti i pokrenuti stvaranje strategije kojom će se početi rješavati problem napuštenih prostora, ali i propadanja stare gradske jezgre koja je sama po sebi kulturno povijesni spomenik.
Inspiriran aktualnim projektima poticaja rješavanju problematike pozicioniranja nezavisne kulturne scene, posebice infrastrukturnog dijela tog problema – projekt NEPOKORENI GRAD ima namjeru senzibilizirati javnost i lokalne vlasti o toj istoj temi, motivirajući pritom zainteresirane da se kritički i refleksivno izraze koristeći nove medijske kulture i tehnologiju.
Projekt se od samog početka neprestano razvija i obogaćuje novim sadržajima, različitim umjetničkim izričajima i formama, te je prerastao u Festival nezavisne kulture međunarodnog karaktera i postao nezaobilazan dio karlovačke ljetne kulturne ponude.
http://nepokorenigrad.info/
http://www.myspace.com/nepokorenigrad
**LED FEST
Postojanjem potrebe za stvaranjem urbane glazbene scene u Karlovcu grupa mladih je započela LED projekt (Lokalna Elektronička Defenziva), projekt koji veže u jednu cjelinu zabavni, edukacijski i futuristički aspekt elektroničke glazbe i novih medija, u potpunosti osmišljen i izveden od strane LED DJ-a, live izvođača i VJ-a.
LED počinje sa aktivnostima krajem kolovoza 2007. godine gdje su u sklopu Festivala Nepokoreni Grad u prostoru ruševina starog hotela Korana održali jednu večer moderne elektronske plesne glazbe. Ubrzo nakon toga uslijedila su gostovanja po svirkama u RH, te brojnim manjim i većim festivalima. Početkom 2008. LED organizira večeri elektronske glazbe u Hrvatskom Domu u Karlovcu, pod nazivom „Beat Svega“, sa namjerom da se program nastavi jednom mjesečno, kako bi proveli ciljeve za stvaranjem alternativnih glazbenih smjerova među mladima u Karlovcu, te općenito povećali sadržaje mladima za večernje izlaske. Ubrzo se program širi i na jednomjesečne glazbene slušaonice „shuffLED“, te tematsku glazbenu večer „pLEDsnjak“, koje su se odvijale na različitim lokacijama po Karlovcu.
Sve nabrojene aktivnosti vodile su prema definiranju jednog događaja u godini, festivala u kojem će članovi kolektiva moći prezentirati svoj rad, nove glazbene smjerove i dovoditi izvođače koji promoviraju nešto ne toliko konvencionalno za Karlovac, ili u potpunosti zaboravljeno. Tako je došlo do ideje LED Festa, centralnog događaja udruge Poluga i LED kolektiva, kojemu je glavni cilj opstati, ali i konstantno se razvijati – nešto što također nije karakteristično za naš grad.
LED Fest se prvi puta održao 2008. Godine u sklopu Festivala Nepokoreni Grad 2008. Iako je sadržavao samo domaću postavu procijenjeno je da je 2 dana Festa posjećenost bila između 500 i 700 ljudi, što je dalo zamah za razvoj festivala nagodinu. LED Fest 2009. je omogućio 4-dnevnu zabavu s preko 20 izvođača i renomiranih imena hrvatske dj i vj scene, te jednog gosta iz inozemstva, također u razrušenom hotelu Korana. Preko 1000 mladih grada Karlovca i okolnih gradova uvjerila se kako je itekako moguće Karlovcu vratiti ono što je nekad imao, a to je živuća alternativna scena. Time je LED Fest uz Nepokoreni Grad mnogima postao festival kojem se vesele kao jedinom od uporišta u borbi protiv mediokriteta i inertnosti koja vlada među karlovačkom populacijom.
Novo LEDeno doba je na pomolu!
http://ledfest.com/
http://www.myspace.com/ledklc
***Disklejmeri:
**Molimo fanove da u žaru traženja autograma ne preskoče ogradu platoa i nađu se u nepovoljnoj situaciji lomljenja vratova i/ili vitalnih dijelova tijela.
**Isto tako, bolje se pripremite na komarce, namažite dobrim protekcijskim sredstvom ili popijte fermentirane tvorevine da vam koža “prodiše” i ubije gamad (btw “vele” da samo komarice pikaju, ništa čudno).
**U slučaju kiše zadržavamo pravo da ne izvedemo događaj djelomično ili čak u potpunosti.

Pretraži

Back to Top