Leonard Cohen za Vas

Glazba, Nagradne igre Komentari isključeni za Leonard Cohen za Vas 11

Naklada Ljevak i Promoizlog.net poklanjaju vam 2 primjerka knjige „Raznoliki stavovi život Leonarda Cohena“ jedinu autoriziranu biografiju Leonarda Cohena.


Dobitnici knjiga su:
Martina Skoko
Katica Tomašić
Čestitamo dobitnicima i zahvaljujemo svim sudionicima nagradne igre.

Leonard Cohen, jedan od najpoznatijih i najuglednijih kanadskih pjesnika, romanopisaca i glazbenika, ostao je tijekom pola stoljeća svoje karijere enigma: boem iz dobrostojeće građanske obitelji koji je život proveo lutajući svijetom, kantautor optuživan da se uz njegove pjesme „režu žile“, „ovjenčani pjesnik pesimizma“, pjesnik i rock-zvijezda koja je pobjegla u zen-budistički samostan. Za sve to vrijeme Cohen je dobro čuvao svoju privatnost: ono što o njemu znamo dolazi uglavnom iz njegovih stihova.
Koristeći neobjavljena pisma, dnevnike, bilježnice, pjesme i rukopise iz Cohenova arhiva, te uklopivši razgovore s Cohenom i njegovim najbližim prijateljima i suradnicima, Ira Nadel prati Cohenov život od ranih godina u Montrealu, preko grčkog otoka Hidre, Los Angelesa i samostana na Mt. Baldyju, do nedavna povratka u svijet, razotkrivajući ono što je Cohen nazvao „mojim životom u umjetnosti“, umjetnosti koja je „ozbiljna, što mnogi brkaju s depresijom“.
"Ova knjiga sadrži više o Cohenu nego što je ikada bilo sakupljeno…"The Globe and Mail
"Odlična biografija, istovremeno znanstvena i istinski zabavna"The Gazette (Montreal)
"(Leonard Cohen) kanadski autor koji slavi 40. godišnjicu debitantskog albuma nesumnjivo je ključna figura povijesti glazbe 20. stoljeća." Hrvoje Horvat, Vjesnik
*** Knjiga Raznoliki stavovi osvojila je nagradu UBC za kanadsku biografiju.
IRA B. NADEL istaknuti je sveučilišni profesor engleske književnosti na University of British Columbia. Autor je, između ostalog, biografija Toma Stopparda, Ezre Pounda i Davida Mameta.

Pogledajte spot: Leonard Cohen – Dance Me to the End of Love
http://www.youtube.com/watch?v=lGjAy9HgS_A

Pretraži

Back to Top