Ljubav prema motociklima

Auto moto Komentari isključeni za Ljubav prema motociklima 30

Motocross je nekada u Karlovcu bio sport broj jedan, a Željko Zorić jedan je od istaknutih predstavnika koji su svojim rezultatima i radom ispisali zlatnu povijest ovog sporta u našem gradu.


Željko Zorić danas uspješno vodi karlovačku tvrtku Moto Trade i uspio je svoju ljubav prema motorima i motociklizmu spojiti sa obiteljskim poslom.

Nešto više o samoj tvrtci, asortimanu, motorima i poslovnim planovima pročitajte u ovom intervjuu.
“Motiv koji me pokreće u svakodnevnom poslu i životu je ljubav prema motociklima koja je i danas jednaka kao i za vrijeme moje sportske i natjecateljske karijere. Prvu radionicu otvorio sam 1989. godine kao obrt za servisiranje motocikala u unajmljenom prostoru HAK-a na Gazi. Davne 90-e prvo sam postao ovlašteni serviser za motocikle marke Suzuki. Zatim su došle ratne godine i razvojni put je tekao uistinu vrlo teško i mukotrpno, no upravo je naš entuzijazam bio svakodnevni poticaj da pružimo svojim kupcima najviši nivo usluge i kvalitetne modele. Potreba za takvim načinom rada je bila velika pa smo proširili svoju ponudu i na prodaju rezervnih dijelova i moto opreme.
Na svojoj kućnoj adresi u ulici Kneza Branimira 95, izgradili smo novi poslovni prostor od cca 200 kvadrata i 1993. prerasli u nešto veće, u servis i prodaju Moto Trade d.o.o.
Stalnim stručnim usavršavanjem, nabavkom dijagnostičkih uređaja, testera i specijalnih alata stekli smo preduvjete te postali 1993. ovlašteni servis i prodaja eminentne japanske tvrtke Honda da bi 1994. dobili i Yamahu. Ušli smo u veliku porodicu ovlaštene servisno prodajne mreže, a kasnije smo dobili Kawasaki te su slijedili ekskluzivna zastupstva za Republiku Hrvatsku za motocikle: MV Augusta, Husqvarna i Cagiva koji su nam danas okosnice našeg posla. Osim ovih motora danas radimo i kao prodavatelji i serviseri za skutere Peugeot i Kymco. U našoj trgovini možete pogledati i isprobati najnovije modele opreme i odjeće, dobiti savjet i pomoć pri odabiru i kupnji.
Također na skladištu imamo raspoloživu većinu najčešće potrebnih rezervnih dijelova za marke motocikala i skutera iz našeg asortimana.
Prilikom odabira sigurnosne opreme pomažemo ljudima i sugeriramo kod odabira: pitamo što voze, kako voze, pokušavamo ih educirati kako je nošenje zaštitne kacige u prvom redu važno zbog njihove vlastite sigurnosti kao i upotreba ostale zaštitne opreme. Važno je da vozač prilikom odabira kacige isproba nekoliko različitih modela kako bi provjerio koja mu je najudobnija. Nažalost ljudi često štede upravo na tim važnim stvarima. Ukoliko potrebnog dijela nema na skladištu, dio naručujemo i on dolazi u najkraćem mogućem roku. Uz rezervne dijelove u našoj trgovini možete pronaći i sva ulja i maziva, kao i preparate za njegu Vaših motocikala i skutera.
Što se tiče servisa naša je preporuka da se poštuju preporuke proizvođača i tada je servis najpovoljniji i svakako najsigurniji. Mi smo ovlašteni servis za motocikle i skutere: YAMAHA, HONDA, MV AGUSTA, KAWASAKI, HUSQVARNA I KYMCO. Vršimo servise i popravke ostalih japanskih i evropskih proizvođača. Opremljeni smo najsuvremenijom opremom, specijalnim alatima, dijagnostičkim uređajima (Texa-Navigator, Axon, KDS), uređajem za kontrolu ispušnih plinova Texa Plurigas kao i ispitnog stola Dyno 200. Sve poslove obavljamo kvalitetno i odgovorno uz jamstvo.
Dok sam vozio utrke uvijek sam radio na svojim motociklima i nalazio sam niz rješenja i inovacija koje su bile vrlo korisne. Uvijek sam imao dobro pripremljen takmičarski motor, brz motor u kojeg sam uložio puno rada i truda i to je preraslo u neku vrstu izazova pa sam nastavio to raditi i za ostale kolege takmičare.
Danas se uspješno bavim pripremom motocikala za brzinske utrke i tu radim sa našim domaćim dečkima koji u klasi Oldtimer ostvaruju odlične rezultate i iza sebe imaju nekoliko titula prvaka Hrvatske u raznim kategorijama.
Poslovni planovi su svakako prilagođavanje trendovima i uža specijalizacija prema ekskluzivnim modelima. Velika prednost u poslovanju je u tome što je Moto Trade obiteljska tvrtka i samim time možemo lakše pratiti zahtjeve naših kupaca. U tvrtki osim mene rade, supruga i kćer koji su mi velika podrška u svakodnevnom radu, a u tehničkom smislu mogu reći da su daleko otišle sa edukacijom i znanjem o motociklima. Veseli nas činjenica da nam kupci višekratnom kupnjom kroz godine potvrđuju kvalitetan odnos sa njima, na čemu im se i ovom prilikom zahvaljujemo te obećajemo da ćemo i dalje našu kvalitetu dizati na obostrano zadovoljstvo."
Moto-trade d.o.o., K. Branimira 95, Karlovac, 047 654 588, 047 601 174 , www.moto-trade.hr

Pretraži

Back to Top