Loeffler & Kukuruzović ovog petka u KD Vatroslav Lisinski (mala dvorana)

Glazba Komentari isključeni za Loeffler & Kukuruzović ovog petka u KD Vatroslav Lisinski (mala dvorana) 21

S veseljem najavljujemo glazbenu poslasticu – koncert gitarističkog virtuoza iz Strasbourga Yorgui Loefflera u pratnji sjajnog Gypsy Swing Benda Damira Kukuruzovića ovog petka 18.2.11. u 20 sati u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski. Mladi francuski gitarista Yorgui Loeffler smatra se jednim od najvećih talenata gypsy swinga u zadnjih 15-ak godina.


Nakon odličnog uspjeha hvaljenog albuma ‘Green Hill Gipsy Swing’ Damir Kukuruzović Gypsy swing quartet uskoro izdaje novi album ˝Manouche˝.
Sniman je tijekom Siscia open jazz & blues festivala 2010 i u Siscia jazz clubu kao zajednički uradak sastava Damira Kukuruzovića i harmonikaša Ludovica Beiera, francuske jazz perjanice i jednog od najtraženijih harmonikaša današnjice. S njim je Damir Kukuruzović Gypsy swing quartet izveo tradicionalan manouche repertoar ali i neke jazz standarde poput: ‘Dark eyes’, ‘Swing 42’, ‘Bossa Dorado’, ‘Caravan’, ‘Douce ambience’. Na novom nosaču zvuka pojavljuje se i pjevač Adrian Byron Burns zapažen po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kingsima koji s Kukuruzovićem nastupa u pjesmi, koja najavljuje album i ‘All of me’ i ‘Nature boy’.
Podsjećamo, Damir Kukuruzović, (inače vlasnik Siscia jazz cluba) već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj.
U rodnom Sisku 2005. godine utemeljio je Siscia jazz club internacionalnog značaja te međunarodni festival jazza i bluesa na obalama Kupe koji su do sada posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici (Steve Turre – sedam godina za redom proglašen najboljim jazz instrumentalistom svijeta u kategoriji razni instrumenti, Mississippi Heat iz Chicaga, Sugar blue – usni harmonikaš Rolling Stonesa, Peaches Staten, Sherman Irby, Gianni Cazzola… ).
Na svom je glazbenom putu ovaj kvartet surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta gipsy jazza kao što je to svjetski poznat harmonikaš Ludovic Beier, Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kingsima)… Kvartet je sudjelovao na svim bitnijim jazz festivalima promovirajući glazbu Djanga Reinhardta.
www.damirkukuruzovic.com
D. Kukuruzović kvartet čine:
– Damir Kukuruzović (gitara)
– Bruno Urlić(violina)
– Saša Borovec(kontrabas)
– Goran Grgurač (gitara)
Pogledajte: DAVID – Kukuruzović gypsy swing quartet
http://www.youtube.com/watch?v=E74zdtTpZ8k&feature=related

Pretraži

Back to Top