Mala planinarska škola „Klinci i klinceze“ 2012.

Događanja, Sport Komentari isključeni za Mala planinarska škola „Klinci i klinceze“ 2012. 14

Radi iznimnog zanimanja roditelja i djece ove godine ponovno planinarsko društvo „Dubovac“ organizira malu planinarsku školu koja traje osam vikenda, ali ne u kontinuitetu, a sadrži desetak predavanja i igraonica.


Mala planinarska škola „Klinci i klinceze“ započinje s radom u nedjelju 16. rujna na planinarskom domu na Kalvariji s početkom u 15,00 sati.
Prošle godine u sklopu projekta „Karlovac – Grad prijatelj djece“ planinarsko društvo „Dubovac“ po privi puta organiziralo je malu planinarsku školu koju smo nazvali „Klinci i klinceze“ i kojoj je grad Karlovac bio pokrovitelj. Škola je bila namijenjena djeci od četiri do sedam godina života. Međutim interes je bio toliki da se školi priključila i mlađa i starija djeca, ali ne starija od 12 godina.
Radi iznimnog zanimanja roditelja i djece ove godine ponovno planinarsko društvo „Dubovac“ organizira malu planinarsku školu koja traje osam vikenda, ali ne u kontinuitetu, a sadrži desetak predavanja i igraonica. U tom vremenu bit će organizirano devet izleta u bližu i dalju okolicu Karlovca uključivo i dvodnevni izlet na planinarski dom Vodice na Žumberku. Osnovni cilj programa je naučiti djecu kako se sigurno kretati i hodati obilježenim planinarskim stazama, a uz to upoznati prirodne ljepote i zanimljivosti flore i faune te kulturno povijesne znamenitosti kraja u kojem se planinari. U radu škole sudjeluju vodiči Hrvatskog planinarskog saveza, vodiči društvenih izleta, instruktori speleolozi i alpinisti, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, liječnici i odgojitelji predškolske djece, svi članovi PD „Dubovac“, a voditelj škole je gospođa Mira Valio. I ove godine je grad pokrovitelj male planinarske škole u sklopu projekta „Karlovac – Grad prijatelj djece“. Naravno, škola je besplatna. Svi polaznici koji uspješno završe školovanje dobivaju diplomu planinarskog društva „Dubovac“ i prigodne majice i poklone organizatora. Uspjehom se smatra ako je dijete pohodilo barem četiri izleta.
Broj za upis je ograničen na dvadesetoro djece
Kontakt osoba za dodatne informacije:
Za malu planinarsku školu gospođa Mira Valio tel. 091 45 50 241 ili na sastancima Društva svakog četvrtka u 19,30 sati u društvenim prostorijama Strossmayerov trg 2.
Link za dodatne informacije: pd-dubovac.hr

Pretraži

Back to Top