Međunarodna izložba fotografija „Priroda i divljač“

Događanja Komentari isključeni za Međunarodna izložba fotografija „Priroda i divljač“ 17

U galeriji Studentskog centra Veleučilišta u Karlovcu moći ćete pogledati Međunarodnu izložba fotografija „Priroda i divljač“. Izložba se otvara 18.12.2012., i bit će otvorena sve do 1.02.2013.


Više o izložbi
Nakon dvije uspješne izložbe pred vama je treća izložbe fotografija na temu „Priroda i divljač“ u organizaciji Odjela lovstva i zaštite prirode Veleučilišta u Karlovcu i Studentskog centra Karlovac. Kako na izložbi izlažu autori iz Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, izložba ove godine s pravom nosi epitet međunarodne izložbe.
Na ovoj izložbi fotografsko stvaralaštvo prezentiraju studenti i profesori Veleučilišta u Karlovcu, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Školskog centra Postojna (Visoke strukovne škole) i Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Novom Sadu
I ove godine pokroviteljstvo izložbe preuzeo je Hrvatski lovački savez. Uz Lovački vjesnik (stručni časopis HLS-a), medijski pokrovitelji izložbe su i web portali LOVAC.INFO te Hrvatski lovački portal.
Kako je glavni cilj ove izložbe, osim promocije prirodoslovne fotografije i fotolova, prezentacija fotografskog stvaralaštva studenata i profesora prethodno navedenih institucija, smatramo da smo u tome potpuno uspjeli jer ove godine na izložbi izlaže 38 autora. Tome u prilog govori i vidljivo povećanje kvalitete pristiglih radova, ali i brojni autori koji u sklopu ove izložbe izlažu prvi put.
Prirodoslovna fotografija s pravom predstavlja izazov u smislu dokumentiranja trenutka, ali radi veličanstvenosti i neponovljivosti motiva omogućava neiscrpno inspiriranje umjetničkog izraza kroz ovaj oblik fotografskog izražavanja.
U kontekstu „fotografija koje govore više od tisuću riječi“, želja nam je da uživate u razgledavanju ove jedinstvene izložbe i promatrajući iste zavirite barem na trenutak u taj tajanstveni i veličanstveni svijet prirode.
Organizacijski odbor:
Dr.sc. Krunoslav Pintur
Vedran Slijepčević
Ivan Štedul
Davor Jurčević
Darko Marković

Pretraži

Back to Top