MíSIA PONOVNO U ZAGREBU 5.5. U HYPO CENTRU !

Glazba Komentari isključeni za MíSIA PONOVNO U ZAGREBU 5.5. U HYPO CENTRU ! 19

Tvornica Deluxe i Multiart predstavljaju najveću zvijezdu fado glazbe u Zagrebu. Fado ikona Mísia nastupit će 5. svibnja 2011. u Zagrebu u dvorani Kornati zagrebačkog Hypo centra, na koncertu koji počinje u 20 sati.


Mísia, pravim imenom Susana Alfonso Aguiar, svakako je jedna od najznačajnijijih i najslavnijih fado pjevačica u svijetu. Rođena je u gradu Portu u Portugalu, a svoje umjetničko Mísia, ova je vrsna interpretatorica izabrala u čast slavne Mísie Sert, muze Stéphanea Mallarméa i prijateljice Prousta, Picassa i Coco Chanel.
Mísia glasi kao pjevačica koja je revolucionalizirala fado i pronašla za njega sasvim svoju osobnu, upečatljivu interpretaciju fado umjetnosti, koja poštuje tradicionalnost fada, ali ga ipak odijeva u novo, svježe i drukčije, kombinirajući ga s novim i neočekivanim glazbenim elementima. Nakon devet sjajnih albuma i globalne popularnosti ne čudi da ju se smatra nasljednicom legendarne Amálie Rodrigues, tim više što je fado pronijela svjetskim pozornicama i proslavila ga u svijetu.
Uz klasike fada Mísia neke svoje teme pjeva i na španjolskom, francuskom te engleskom jeziku. Jedan od primjera za njezinu inventivnost i kreativnost je i njen album „Drama Box“ koji isprepliće tango, bolero i fado, a album je ispjevan na portugalskom i španjolskom. Njezin aktualni album „Ruas“ s kojim se Mísia i predstavlja publici u Zagrebu sadrži dvije cjeline i dva albuma u jednom – „Lisboarium“ i „Tourists“.
Bez sumnje, predstojeći zagrebački koncert Mísie 5. svibnja u Dvorani Kornati bit će još jedno, neočekivano glazbeno putovanje u svijet fada i tajni svijet ove karizmatične fadistice.
Pretprodaja ulaznica:Dvorana Mljet, Hypo centar, Slavonska av. 6, I kat, Eventim, www.eventim.hr
Cijena ulaznica u pretprodaji: 185,00 kn
Info i rezervacije:[email protected], Tel. 01-7772740
Pogledajte: Misia – Garras dos Sentidos
http://www.youtube.com/watch?v=WN2Ib_SmteI&feature=related

Pretraži

Back to Top