Mobilni uređaj neograničenih mogućnosti

HI tech Komentari isključeni za Mobilni uređaj neograničenih mogućnosti 22

LG Optimus GT540 mobitel s operativnim sustavom Android. Ako upitamo djecu što to pametni telefon čini pametnim, vjerojatno ćemo dobiti odgovore poput “imao bi sliku Djeda Božićnjaka i kada bih ga dotaknuo na zaslonu, odmah bi mi donio poklone” ili “imao bi izbornik sa slikama poklona i samo bih trebao dotaknuti te poklone da ih stvarno dobijem za Božić”.


Možda je operativni sustav Android uređaja LG Optimus GT540 dosad zanemarivao ovakve zahtjeve potrošača, ali nikad ne znate, možda Djed Božićnjak postavi nešto slično na nekoliko tisuća aplikacija na Android Marketu koje je moguće preuzeti na mobilni uređaj. Ipak, LG Optimus GT540 je zbilja pametan telefon, vrlo lagan za uporabu te jednako tako zabavan za početnike.
Možete ga koristiti za pretraživanje interneta koristeći Wi-Fi, HSDPA ili 3G vezu. Automatska sinkronizacija s Google računom, YouTube, Gmail, Gtalk i usluge Google Maps su dostupne za korištenje, a na početnom zaslonu se može prikazati bilo koji komentar s Facebooka ili Twittera. LG Optimus GT540 može koristiti microSD karticu s memorijom do 32 GB, a uskoro ćete verziju operativnog sustava Android 1.6 moći na telefonu ažurirati u verziju 2.1.
LG Electronis (LG), globalni predvodnik u mobilnim komunikacijama, u sklopu svoje suradnje s Googleom neprestano radi i na razvoju operativnog sustava Android. Tako je ova platforma s najdinamičnijim razvojem i najširom uporabom već uklopljena u neke LG-eve mobilne uređaje. Osim jedinstvenog izgleda i personaliziranih aplikacija, današnji korisnici žele najvišu razinu prilagodljivosti svojih uređaja, što im je omogućeno tek napretkom u razvoju operativnih sustava.
Operativni sustav Android
Iako su raniji mobilni telefoni mogli pokretati aplikacije, za to su koristili operativne sustave zatvorenog koda koje je mogao razvijati i unaprijediti samo proizvođač, čime su mogućnosti mobilnog uređaja bile znatno ograničene. Pametni telefoni danas omogućuju korisniku uporabu naprednijih aplikacija na temelju specifičnog operativnog sustava – najčešće Androida, Symbiana, iOS-a ili Windows Mobilea/Phonea.
Operativni sustav Android ima veliku prednost jer je univerzalan, lako uklopiv i kompatibilan s različitim mobilnim telefonima. Druga velika prednost ovog sustava su neograničen broj i vrste dostupnih aplikacija. One nude raznovrsne mogućnosti prilagodljivosti i personalizacije mobilnih uređa
* Već od 1 kn u Tele2 pretplati. Dostupno i na bonove u Tele2 ponudi za 895 Kn.
Više informacija: SATEL, 047 642 693, TRŽNI CENTAR – Trg J.B.Tita BB, Karlovac
Satel 2, 047 601 366, V. Mačeka 1, Korzo, 47000 Karlovac

Pretraži

Back to Top