Na prvi dan proljeća, 21.3. Mayales svira za Vas

Događanja, Glazba Nema komentara na Na prvi dan proljeća, 21.3. Mayales svira za Vas 8

Mayalesova nova avantura, kodnog imena Prvi dan proljeća u Tvornici, doista je upuštanje u izazovnu, ali logičnu pustolovinu s nekoliko razumljivih ambicija. Prije svega dostojanstveno zatvoriti jedan iznimno uspješan ciklus grupe te najaviti početak novog, odnosno staviti kvačicu pored imena Veliki pogon Tvornice – maltene statusnog simbola u karijeri svakog benda s ozbiljnim ambicijama.


Uzmemo li u obzir više od godinu dana kako je izašao toliko hvaljeni povratnički album ’2′ (Porin za Album godine, najbolji Alternativni album te Produkciju), a koji se kuhao 13 dugih godina, razumljiva je procjena kako je sazreo trenutak da se ova bajka adekvatno predstavi u rodnom gradu benda, da se zahvali vojsci suradnika – te ‘pusti zrak’ novim pjesmama koje očigledno pršte iz kreativnog dvojca, mame i tate Mayalesa, Petra Beluhana i Vlade Mirčete.
Okuraženi unisonim hvalospjevima struke i kritike te fantastičnim bendom, dokazanim glazbenicima koji su posljednjih godinu dana maestralno presviravali Dvojku (vrhunac nastup na Terraneu), Petar i Vlado zasigurno su osjetili ugodan vjetar u leđa svim svojim pop rock fantazijama, svojoj artističkoj predanosti koja zove istinsku pažnju – i kvalitetan koncertni prostor – no prije svega nedvosmisleni signal opravdanosti njihovog ostanka na sceni nasuprot prepuštanju svojim demonima i dugom traženju smisla.
Sudeći po najavama, Mayales se doista sprema duboko zaviriti u svoju kajdanku objavljenih i ne objavljenih pjesama, uključujući i radove s podjednako hvaljenog prvijenca Svima želim Raj za sve (1999.), koji su posljednjih godinu dana povratka na scenu zaobilazili u velikom luku, kako medijski tako i koncertno. Dakako, uz Mayalese uvijek je za očekivati interesantne goste, nove aranžmane te izvođačku napetost – osobito otkako se Petar neočekivano prihvatio frontmenstva i mikrofona. Njegova neobično iskrena interpretacija u stanju je pjevačko neiskustvo pretvoriti u jedinstvenu prednost.
Aquarius Music Shopovi pripremili su za Vas akciju, koja traje do subote.
Na prodajnim mjestima Varšavska 13, Kneza Branimira 29 i Maksimirska 16, uz kupnju 2 ulaznice, na poklon dobivate dvostruki CD Mayalesa i Kristijana Beluhana "Svima želim raj za sve" + "Skretanje"!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kn potražite i u Tvornici kulture (Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1) te u sustavima www.ulaznice.hr i www.entrio.hr.

Leave a comment

Pretraži

Back to Top