Nacionalni dan Tesle

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Nacionalni dan Tesle 23

Nacionalni dan Tesle u Ozlju- petak 10.7. u 18:30.- poseban užitak umjetnosti, kretanja i gastronomije.

Grad s pogledom, prijestolnica akvarela, dolina svjetla i vode pozivaju Vas na događanje koje se po prvi puta u svijetu obilježava na ovakav način te ujedno postaje prava turistička poslastica. Teslinom svjetlošću tragovima Slave Raškaj uživamo u umjetnosti kretanja koju je Tesla promovirao cijelog života. Posebno iznenađenje predstavlja i gastro iznenađenje večeri inspirirano Teslom te nas uvodi u čaroliju zdrave hrane maksimalnog energetskog učinka. Čašica dobrog vina, kako je Tesla uvijek naglašavao, osvježit će nas na terasi ponad kanjona Kupe uz poseban program u kojem se povijest, baština, umjetnost, znanost i inspiracija Teslom spajaju u jedinstvenu atmosferu grada otvorenog svim ljudima, grada jednakih mogućnosti, grada koji je otvorio vrata ljudima bez obzira na njihove prirodne ili fizičke predispozicije.

 

Pozivamo Vas u Ozalj, ljude dobre volje, prijatelje, sugrađane, ljubitelje Tesle i ljubitelje umjetničkog stvaranja slavne akvarelistice, one koja je Ozalj učinila jedinstvenim, upravo onako kako će ga i Teslina svjetlost obasjati na Nacionalni dan Nikole Tesle u petak, 10.7.u 18:30 s početkom u Starom gradu Ozlju/ Zavičajni muzej. Ova jedinstvena šetnja ujedno je i uvod u CRO Tesla Tour, prvu hrvatsku turističku rutu inspiriranu Teslom koja će od ove godine svoj vrhunac imati upravo ovdje, u Ozlju, gradu svjetla i vode, europskoj prijestolnici akavarela.

 

Zastati nad najljepšim Slavinim motivima, udahnuti čaroliju Munjare, poslušati šapat vode, okusiti, pomirisati, izoštriti sva čula, upregnuti ono najbolje od sebe u zajedničkoj poruci iz Ozlja- grada kojem ćemo se svake godine s užitkom vraćati! A ono što ćete u posebnom proramu o Tesli, Ozlju, Munjari, Slavi Raškaj i budućim programima naučiti, to neka bude iznenađenje večeri.

 

Dođite, obucite se ležerno i naše putovanje počinje!

OZALJ:10.7.2015.- Nacionalni dan Tesle
18:30 Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj: edukativa pješačka tura uz tematsko predavanje o povijesti, kulturi i baštini Ozlja te poveznice Tesle i Doline svjetla i vode.

KARLOVAC: od 1.7.2015. Dolinom svjetla i vode inspirirano Teslom– izložba u svrhu promocije baštine i gradova na CRO Tesla tour u Paviljonu Katzler/ Zagreb-Karlovac-Ozalj

Pretraži

Back to Top