Najbolji mali hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj

Hrana, Sport Komentari isključeni za Najbolji mali hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj 28

Karlovački Hotel Korana Srakovčić najbolji je mali, obiteljski hotel u Hrvatskoj, odlučeno je to u akciji “Turistički cvijet 2006.”, a već nekoliko godina ponosno nosi i titulu najboljeg malog hotela u kontinentalnoj Hrvatskoj.


Smješten uz obalu Korane na rubu karlovačke Zvijezde posjetiteljima nudi, osim luksuza hotelskog smještaja kojeg garantiraju četiri zvjezdice, i idiličan i prekrasan krajolik jer objekt okružuje stoljetni park. Prije četiri godine i hotel je “proslavio” 100 godina postojanja, a obnovljen je i u vlasništvu je obitelji Srakovčić posljednjih sedam godina.
Hotel Korana Srakovčić ima 12 dvokrevetnih soba, 3 delux sobe s pomoćnim ležajem i tri poslovna apartmana, vlastito čuvano parkiralište, restorane, wellnes, multimedijalne dvorane pa je hotel odlično mjesto za održavanje kongresa, prezentacija, seminara i drugih poslovnih susreta.

Seoska idila na imanju Srce prirode

Obitelj Srakovčić uredila je i seosko imanje u Gorici Lipničkoj, u općini Ribnik koje nudi niz sadržaja za odmor čitave obitelji, ali i mogućnost organizacije team buildinga za tvrtke.
Seosko gospodarstvo Srce prirode, udaljeno je samo dvadesetak kilometara od središta Karlovca. Sastoji se od tri autohtone kuće nazvane po proljetnom cvijeću – ciklama, jaglac i šafran. Uređene su u tradicionalnom stilu, u njima je moguće iznajmiti sobe, ali i čitav objekt. Osim tradicionalnih seoskih kuća, gosti mogu koristiti i sjenicu, prostor za roštilj, restoran Petrova klet koji nudi bogati meni sastavljen od niza domaćih jela – od juha, kolača, domaće janjetine i pačetine, pršuta do ekoloških proizvoda od meda, prirodnih sokova, domaće rakije. Ponudu restorana upotpunit će konoba sa vinotekom koja može zadovoljiti i najzahtjevnije vinoljupce.
Izlete i niz turističkih programa koje je podržalo i Ministarstvo turizma organizira agencija Centar za kontinentalni turizam. Gostima žele pokazati Karlovačku županiju u jednom ili dva dana i Hrvatsku u 10 dana. Polazište je Seosko gospodarstvo Srce prirode od kojeg su lokacije udaljene do sat i pol vožnje.
“U jednom danu gostima možemo pokazati Karlovac i njegove znamenitosti, zatim stari grad Ribnik, tamošnju kapelu Presvetog Trojstva, crkvu u Lipniku – najstariju u županiji, rodno mjesto Juraja Križanića u Obrhu kod Ribnika te Seosko gospodarstvo Srce prirode gdje organiziramo druženje i ručak. Slijedi obilazak Starog grada Ozlja i povratak. Dvodnevni boravak u županiji uključuje i obilazak špilje Vrlovka u susjednoj općini Kamanje, a osim ozaljskog starog grada, goste vodimo i na ozaljsku Munjaru, staru hidrocentralu koja je strujom opskrbljivala Karlovac od početka 20. stoljeća” – rekao je Ivan Srakovčić.
U deset dana boravka uključen je smještaj u Gorici Lipničkoj na Seoskom imanju Srce prirode, te obilazak Ozlja, Karlovca, Opatije, Plitvica, Zagreba, Murtera, Kornata, Splita i Trogira, te Zadra.
“Novost u ponudi su nam vjenčanja na selu koja uključuju do 50 gostiju. Vjenčanje organiziramo u kapelici Svetog Petra i Pavla u Gornjoj Stranici udaljenoj svega 1 km od imanja Srce prirode. Gosti mogu iznajmiti objekt na seoskom gospodarstvu Srce prirode, pa je nakon svadbene svečanosti na toj lokaciji moguće i prespavati. Vjerujem da će mladencima biti zanimljiva mogućnost vožnje kočijom od kapelice do imanja” – kazao je Ivan Srakovčić.
Osim na seoskom gospodarstvu, svadbene svečanosti sa više gostiju moguće je organizirati i u Hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu.
“Sredinom rujna na Seoskom će gospodarstvu biti uređeni i dodatni smještajni kapaciteti. Uz postojećih 20 kreveta, uređujemo novi objekt, depadansu karlovačkom Hotelu Korana Srakovčić sa dodatna 22 kreveta. Dodatni smještaj omogućit će organizaciju novih sadržaja. Već sada na gospodarstvu Srce prirode izletnici mogu uživati u brojnih sportskim sadržajima od šetnje idiličnim krajolikom, vožnje bicikla, boćanja, mini golfa, pikada, do igranja malog nogometa, odbojke na travi, bagmintona, pikada, stolnog tenisa, streličarstva ili uživanja u seoskoj olimpijadi – višeboju u tradicionalnim sportovima. Upravo ti sadržaji pogodni su za organizaciju team buildinga”- kazao je Ivan Srakovčić, vlasnik imanja i hotela.
Srce prirode ima i moderno opremljenu kongresnu dvoranu koja može primiti i do 60 osoba gdje se mogu organizirati seminari, predavanja, kongresi.

Pretraži

Back to Top