Natjecanja u sportskom penjanju_Boulder liga od kontinenta

Događanja Komentari isključeni za Natjecanja u sportskom penjanju_Boulder liga od kontinenta 15

U subotu 22.2.2014. održano je 5. po redu natjecanje BLOK lige u sportskom penjanju na kojem se redovito takmiče penjači Penjačkog centra Planinarskog društva Dubovac.


Ovoga puta mjesto radnje bila je kultna dvorana Podsused koja slovi kao jednaod težih u cijeloj ligi. Naime, dvorana je jedna od najstarijih dvorana za boulder penjanje kod nas a zahtjevna je jer ne sadrži gotovo niti jednu ravnu ploču več su sve previsne ili u plafonu, što je naravno zahtjevnije za penjanje. Kako je ovo pretposljednje natjecanje ove sezone zahuktava se i plasman u ukupnom poredku.
Upravo iz tog razloga ekipa Penjačkog centra s nestrpljenjem je isčekivala ovonatjecanje. Od šezdesetak natjecatelja koji su se odvažili penjati na ovoj zahtjevnoj stijeni naši penjači zauzeli su sljedeća mjesta: Marta Zelenika osvojila je 10.mjesto u ženskoj konkurenciji a Matija Horvatin 16.mjesto, Boris Brozović 10.mjesto i Matija Britvec 2.mjesto u muškoj konkurenciji.
Ovim uspješnim nastupom Matija Britvec ostao je u utrci za jednu od medalja u konačnom poretku. Trenutno se nalazi na 5.mjestu a od drugoplasiranog dijeli ga svega 27 bodova. Za spomenuti je da je na ovom natjecanju smanjio ukupnu razliku za 40 bodova. U ovoj sezoni je još preostalo finalno natjecanje u Varaždinu za koje se naši penjači već pripremaju, a možete im se i vi pridružiti na umjetnoj stijeni u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 sati.

Damir Basara

Planinarsko društvo Dubovac
Strossmayerov trg 2, 47000 Karlovac
web: www.pd-dubovac.hr
e-mail: [email protected]

Pretraži

Back to Top