Ne zaboravite!

Događanja Komentari isključeni za Ne zaboravite! 10

Noćas u 2 sata završava zimsko računanje vremena i pomicanjem jedan sat unaprijed počinje ljetno računanje vremena po srednjoeuropskome zonskom vremenu. Zbog pomicanja vremena s 2 na 3 sata, tri putnička vlaka u željezničkom prometu će kasniti do jedan sat.


Ljetno računanje vremena donosi i više dnevnog svjetla, a time i uštede u trošenju elektične energije.
Podsjećamo vozače da prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama tijekom ljetnog računanja vremena, na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli, na kojima prilikom vožnje tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.
Također, uz dolazak ljepšeg vremena i povoljnih prilika za veće sudjelovanje vozača bicikala, mopeda i motocikala u prometu na cestama, vozači ostalih vozila prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, moraju više voditi računa upravo o ovim kategorijama sudionika u prometu, kao i o tome da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.
Vozače mopeda i motocikala, osim na obavezu poštivanja ostalih prometnih propisa, dodatno podsjećamo na obavezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene zaštitne kacige.
Ljetno računanje vremena u 2014. godini završava u noći s 25. na 26. listopada tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u tri sata računa kao da su dva sata.

Pretraži

Back to Top