NK Karlovac pobijedio NK Zadar

Sport Komentari isključeni za NK Karlovac pobijedio NK Zadar 26

Nogometaši Zadra u Karlovcu su prekinuli niz pozitvnih rezultata u natjecanju 1. Hrvatske nogometne lige. Golom Josipa Jerneića u 19. minuti NK Karlovac osvojio tri boda u pretposljednjem jesenskom kolu. Predstavljamo vam, kapetana ekipe NK Karlovac, Josipa Jerneića.


Ovaj iskusni i staloženi nogometaš za portal Promoizlog.net govori o svojim utiscima iz Karlovca, dosadašnjoj bogatoj karijeri, trenutnim zbivanjima na profesionalnom i privatnom planu, kao i o planovima za budućnost.
PI: Gdje ste započeli svoju nogometnu karijeru?
JJ: Prve nogometne korake napravio sam u Malom Lošinju gdje sam se i rodio. Nakon toga sa svega 14 godina odlazim u NK Rijeku gdje sam igrao u juniorima i kadetima, dalje slijede NK Orijent, NK Istra. Sa NK Istrom ostvarujemo veliki uspjeh i ulazimo iz druge lige u prvu ligu. Igrao sam i za Inter iz Zaprešića, za NK Hajduk iz Splita iz kojeg se vraćam u Istru i nakon toga prije 3 i pol godine dolazim u NK Karlovac. U Karlovcu mi je stvarno lijepo i od prvog dana sam srdačno primljen. Grad mi se sviđa.
PI: Koji su vam nogometni uzori iz mladosti?
JJ: Nisam imao nekog osobitog idola iz mladosti, ali volio sam Marca Van Bastena za kojeg smatram da je napadač koji se rijetko rađa. Ne samo da je postizao veliki broj golova, nego su mnogi od njih bili prava remek-djela. Ono što je najvažnije jeste činjenica da je bio najbolji onda kada je bilo najpotrebnije.
PI: Što nas očekuje ove godine u prvenstvu?
JJ: Očekuje nas velika i zanimljiva borba, iz 1.HNL ispada 5 klubova, ali naša ekipa ima dovoljno kvalitete i znanja da osigura opstanak među najboljima što je i prvi cilj kluba.Želja nas igrača i vodstva kluba je da ponovimo prošlu sezonu kada smo bili hit prvenstva i osvojili 5. mjesto. Vjerujemo da možemo ponoviti taj uspjeh.
PI: Što mislite o školi nogometa NK Karlovac?
JJ: Nogomet je danas najmasovniji sport, a sve više novih, mladih selekcija potvrđuje da se nakon godina stihijskog rada, započelo sa sustavnim treniranjem igrača, od njihove najmlađe dobi. Kad sam došao vidio sam da nije bilo djece, ali kako smo mi seniori rasli iz lige u ligu, vidjelo se da to izgleda sve bolje i mogu reći da se sada stvarno dobro radi s djecom. Drago mi je kada vidim puno djece na treningu i lijep je osjećaj znati da smo bili djeci poticaj da krenu s nogometom.
PI: Kako provodite slobodno vrijeme i s kime se družite iz ekipe?
JJ: Slobodno vrijeme provodim sa obitelji, sa svojom suprugom i sinom koji je krenuo ove godine u prvi razred, tako da smo sada dosta zaokupljeni s njim i obvezama vezanim uz školu. Po ljeti volim otići na kupanje na neku od karlovačkih rijeka i uvijek me oduševljava što u Karlovcu ima dosta zelenila. Sa svima se družim, ali Štefančića kao domaćina svima nama mogu posebno izdvojiti.
PI: Koji su vaši osobni planovi i gdje biste voljeli jednog dana igrati?
JJ: To pitanje za mene je upitno jer ipak imam 30 godina, no volim gledati španjolsku ligu za koju smatram da je najbolja na svijetu i naravno, volio bi igrati u toj ligi.
PI: Primjetili smo da igrate na više pozicija, što smatrate da je najbolje mjesto na kojem možete dati svoj maksimum?
JJ: Igram lijevog bočnog, lijevog veznog i „špica“ i igram ono što trener Pamić misli da je u tom momentu najbolje za ekipu i zadovoljan sam, ali najdraže mi je kada igram na poziciji lijevog veznog i mislim da tu mogu dati svoj maksimum.
PI: Planirate li ostati živjeti u Karlovcu?
JJ: Nisam o tome razmišljao, ali dom je dom i vratio bi se na Lošinj, ali nikad se ne zna. Karlovac je stvarno lijep i miran grad, idealan za obitelj i stvarno najljepša sredina u kojoj sam igrao.

Pretraži

Back to Top