Noć muzeja 2012.

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Noć muzeja 2012. 2

Hrvatsko muzejsko društvo organizator je tradicionalne, sedme Noći muzeja, koja će biti održana u petak, 27. siječnja 2012., od 18 sati do sat iza ponoći. Bogat i raznovrstan program pripremili su i Gradski muzej Karlovac i Galerija Vjekoslav Karas, a u Karlovačkoj županiji program su pripremili i u Generalskom Stolu.


Program u muzeju počinje u 18 sati, od kada će (pa sve do 1 sat iza ponoći) posjetitelji moći besplatno razgledati stalan postav muzeja, s tim kako će u 19 i 22 sata to moći učiniti i uz stručno vodstvo. Možete pogledati i vrlo zanimljivu izložbu “Iz modernog Karlovca”, riječ je o nacrtima iz građevinske tvrtke Nikole Marića, jednog od najpoznatijih karlovačkih graditelja. U 20 sati predavanje o ovom poznatom građevinaru održat će arhitekti Darko Kahle i Mladen Ivanko.
Za glazbeni doživljaj pobrinut će se dobitnice Porina za etno glazbu, skupina Singrlice, a bit će predstavljen i Vatrogasni muzej.
U Galeriji Vjekoslava Karasa večer će biti u znaku plesa i slikarstva. Posjetitelji će moći razgledati monografsku izložbu Anabel Zanze, ali i svjedočiti nastajanju novog djela ove umjetnice! Od 18.30 do 20 sati na rasporedu je i plesna večer za mališane, a poslije 23 sata plesat će se salsa, uz goste iz cijele Hrvatske, ali i Kube!
U 22 sata bit će prikazan dokumentarni film “Portret slikara Josipa Vanište”.
Udruga za kulturu, obrazovanje, duhovnost i domoljublje Kovan iz Generalskog Stola će po treći put za redom sudjelovati u programu Noći muzeja. Za ovu prigodu u mjesnoj Knjižnici i čitaonici udruga priprema izložbu starinskog pribora za jelo, recepata i knjiga za kuhanje, svojevrsnih dokumenata prošlih vremena, predmeta materijalne i duhovne baštine naroda ovoga kraja. Poticaj za ovakav izbor je i 120. obljetnica rođenja poznate Ogulinke, autorice brojnih domaćinskih priručnika i kuharica, ugledne učiteljice i odgojiteljice Mire Vučetić.
Uspješnost dosadašnjih programa Noći muzeja potvrdila je pretpostavku da postoji kontinuiran interes za ponudu programa kulture, da je manifestacija prerasla iz gradske u nacionalnu te da predstavlja nezaobilazan sadržaj u kulturnoj i turističkoj ponudi Republike Hrvatske.

Noć muzeja 2012.

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Noć muzeja 2012. 0

Hrvatsko muzejsko društvo organizator je tradicionalne, sedme Noći muzeja, koja će biti održana u petak, 27. siječnja 2012., od 18 sati do sat iza ponoći. U više od 100 hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi obavljaju se završne pripreme kako bi ta prestižna kulturna manifestacija dosegla – a možda i nadmašila ! – prošlogodišnji rekord od 314.659 posjetitelja.

(više…)

Pretraži

Back to Top