Noć muzeja 2013. u Karlovcu

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Noć muzeja 2013. u Karlovcu 14

Gradski muzej Karlovac i muzeji širom Hrvatske i ove godine sudjeluju u manifestaciji Noć muzeja 2013. koju po osmi put organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Noć muzeja u Karlovcu u petak, 25. siječnja od 18.00 do 01.00 sati.


Osnovni cilj manifestacije jest popularizacija muzejske djelatnosti u Hrvatskoj. Prošle godine je programe Noći muzeja u karlovačkom muzeju posjetilo ukupno 2 200 posjetitelja.
Noć muzeja u Galeriji „Vjekoslav Karas“ započeti će u 18.00 sati otvaranjem studijske tematske izložbe „AfriKA – Karlovčani u Africi u drugoj polovini 19. i početkom 20. st.“ autorice mr. sc. Sande Kočevar, više kustosice karlovačkog muzeja nakon čega slijedi predavanje arheologa Marka Freliha (Slovenski etnografski muzej) pod nazivom Misija staklenih perlica u 18.30 sati, u 19.15 sati započeti će predavanje etnologa Alexandera Lopašića (Sveučilište u Readingu, Velika Britanija) Karlovac i dva istraživača Afrike. Nakon 20.15. Dyalli – Udruga za kulturnu suradnju i promicanje afričke kulture u RH predstaviti će Naš mali Afro Bend, plesačice, plesne radionice za djecu, MIOŠ, Karlovac će prezentirati tradicijske afro frizure. Tijekom noći za sve zainteresirane biti će osigurano stručno vodstvo po izložbi i prigodna prodaja muzejskih publikacija i zemljopisnih slagalica.
U zgradi muzeja na Strossmayerovom trgu 7 program će započeti glazbom atmosfere u izvedbi karlovačkog pijanista Ognjena Gravore. Posjetitelji će uz stručno vodstvo moći razgledati stalni postav na prvom katu, a u izložbenom prostoru u potkrovlju studijsku informativnu izložba Osnutak i djelovanje galerije slika grada Karlovca (1945-1954).
U 20.00 sati u maloj dvorani započeti će predavanje pod nazivom Od NDH do NRH – 1945. na filmu, istaknutog povjesničara filma Daniela Rafaelića u sklopu čega će biti prikazan film Oslobođenje Zagreba Branka Marjanovića. U 21.00 sat će nastupiti pijanist Ognjen Gravora i gitarist Boris Dugi – Novački / Zamba. Posjetitelji će uz slatkiše dobrodošlice moći po povoljnijoj cijeni kupiti muzejske publikacije.

Pretraži

Back to Top