Noć muzeja Karlovac 2011.

Događanja Komentari isključeni za Noć muzeja Karlovac 2011. 20

Noć muzeja zanimljiva je manifestacija koja će se 28. siječnja 2011. održati po sedmi puta u muzejima diljem Hrvatske, pa tako i u Karlovcu. Večer je to kada su vrata muzeja, ali i galerija te srodnih kulturnih institucija otvorena svim posjetiteljima uz besplatan ulaz. Gradski muzej Karlovac i Galerija “Vjekoslav Karas” pripremili su bogat program za ovogodišnju “Noć muzeja”.


U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva muzeji širom zemlje i ove godine sudjelovat će u manifestaciji koja se u Hrvatskoj unazad nekoliko godina pokazala kao jedno od spektakularnijih događanja koje privlači brojne posjetitelje.
Tijekom cijele večeri moći ćete razgledati stalni postav Gradskog muzeja Karlovac. U 19 i 22 sata, bit će i organizirani obilasci muzeja uz stručno vodstvo, pa možete odabrati želite li eksponate razgledati sami ili u pratnji vodiča.
Trenutačnu izložbu “Izbor iz zbirki oružja, odora i vojne opreme iz Domovinskog rata” moći ćete razgledati uz stručno vodstvo te imate mogućnost poslati personaliziranu e- razglednicu Karlovac 1991.- 2011.
Održat će se dva predavanja: u 20 sati predavanje „Pletenje čipke na lucnju u selu Trg“ Branke Stergar, prof. i Jane Mihalić, prof. uz prezentaciju pletenja čipke na lucnju u selu Trg članica KUD-a Ključ iz Trga koja će trajati od 18.00 do 23.00 sata, te u 21 sat predavanje Igora Čuliga, prof. o karlovačkom graditelju Nikoli Mariću.
Posjetitelje će zabaviti Tomislav Kozarčanin – Tontorino žongliranjem s lopticama, čunjevima, diabolom, vatrenim štapom i bakljama, vožnjom monocikla i glazbeni sastav KUD-a „Ključ“ iz Trga kod Ozlja, te će se moći okrijepiti uz kuhano vino i toplo pecivo.
Galerija “Vjekoslav Karas” ima zanimljivo prirodoslovno-arheološku izložbu “Ledeno doba?!” uz koju će biti pripremljen poseban ugođaj uz specijalnu rasvjetu i vodstvo kostimiranih vodiča, kao i mala špilja u kojoj se nalazi dječji kutić.
Za naše najmlađe organizirana je i promocija čarobne edukativne kutije “Igrajmo se pračovjeka”, a okrijepa je također u stilu ledenog doba – “medvjeđe šape” i sok od šumskih bobica.
Ulaz slobodan!

Pretraži

Back to Top