Nova „cloud“ rješenja iz Volva nude potpunu povezivost

Auto moto Komentari isključeni za Nova „cloud“ rješenja iz Volva nude potpunu povezivost 11

Lansiranjem sustava Sensus Connect Volvo Car grupacija (Volvo automobili) predstavlja unaprijeđeni sistem zabave i navigacije. Volvo sada svojim kupcima nudi istinski umreženo iskustvo vožnje. Servisi temeljeni na „cloud“ rješenjima omogućavaju vozaču da pronađe i plati parking, otkrije nove restorane, uživa u omiljenoj glazbi i još mnogo toga. Sensus Connect nudi uz to i novi paket Pandora Internet Radio.


„Tehnologija bi trebala olakšati život. Zato smo prilikom razvoja Sensus Connect sustava pažljivo slušali želje naših kupaca. Nije sve u ponudi bezbroj aplikacija, već u ponudi točno onoga što kupcima treba,“ ističe David Holecek, Connectivity Brand Manager pri Volvo Cars kompaniji.
Potpuno novo iskustvo boravka u automobilu uključuje novosti u svim segmentima putovanja. Desetine tisuća radijskih postaja mogu se slušati u prethodno ugrijanom ili ohlađenom automobilu, što omogućava aktivacija preko mobilnog telefona. Navigacijski sustav nudi ne samo upute do odredišta, nego i uzbudljive Wikipedia informacije o području kroz koje se prolazi, kao i informacije o raspoloživom parkirnom prostoru. Park&Pay je prva na svijetu integrirana tehnologija za pronalaženje i plaćanje parkinga iz samog automobila. Aplikacija se temelji na car2infrastructure komunikaciji i pokazuje nove mogućnosti komunikacije automobila s okruženjem.
Volvo je jedan od malobrojnih automobilskih proizvođača koji strateški investiraju i sudjeluju u razvoju „cloud“ tehnologija.
„Sve se svodi na to da svima ponudimo jednostavno, intuitivno i ugodno iskustvo. Nema smisla napuniti automobil nepotrebnom tehnologijom, tako da je naš glavni cilj kupcima ponuditi najbolje moguće iskustvo i jednostavnost korištenja. Naše „cloud“ aplikacije jednostavno se osvježavaju. Sensus nudi optimalnu kombinaciju ulaznih/izlaznih metoda i omogućava vozaču da automobil pretvori u Wi-Fi područje,“ ističe David Holecek.
Izborom partnera koji su najbolji u pojedinim područjima, kao što su Ericsson, Pandora, HERE, Yelp, Glympse i provjereni parking servisi, Volvo je bio u mogućnosti fokusirati se na ono što radi najbolje, a to je omogućavanje sigurne, udobne i maksimalno ugodne vožnje.
„Posebno smo ponosni što prilikom lansiranja Sensus Connect sustava možemo ponuditi Pandora Internet Radio, koji nudi internetski radio servis za preko 76 milijuna aktivnih slušatelja mjesečno,“ napominje Holecek.
Sensus Connect će vozaču Volvo automobila omogućiti pristup Pandori putem modema u pametnom telefonu, a upravljanje je maksimalno pojednostavljeno, slično upravljanju klasičnim FM radio prijamnikom.
„Vozač s lakoćom prelazi sa slušanja glazbe na preslušavanje tekstualnih poruka. A od sada Vas vaš Volvo automobil neće samo podsjetiti na potrebu servisiranja, već i predložiti termin u komunikaciji s lokalnim predstavnikom brenda. Na kraju, pozdravite se sa skupim mapama koje se moraju stalno obnavljati jer naša Sensus navigacija podrazumijeva doživotno besplatno obnavljanje mapa,“ ističe Holecek.
Obnovljeni Sensus Connect uključuje bogat izbor aplikacija, dizajniranih za pojednostavljenje ukupnog iskustva vožnje.
„Moje dvije omiljene komponente Sensus Connect sustava su Glympse, aplikacija uz pomoć koje svoju poziciju možete podijeliti s prijateljima, što je posebno iskoristivo kada prvi put idete nekome u goste, i što se čitav Volvo automobil u trenu pretvara u pokretnu Wi-Fi točku, s tim da integrirana krovna antena osigurava najbolju moguću konekciju,” zaključuje David Holecek.
Sve u svemu, Sensus Connect je tu da vozaču ponudi sve što mu treba i kada treba, odnosno da vozačima olakša život i ponudi maksimalno ugodnu vožnju bez kompromisa po pitanju sigurnosti i udobnosti.
Osvježeni Sensus Connect sustav bit će dostupan u svim novim Volvo modelima od svibnja 2014. godine. Vlasnici koji u svojim automobilima već posjeduju Sensus Connect moći će osvježiti svoj sustav.
2014 Volvo Sensus rješenja između ostalog uključuju:
ZABAVA

 • Pandora – Internet radio
 • 100 000 globalnih radio stanica kroz TuneIn
 • Rdio – streaming servis
 • Stitcher – radio emisije na zahtjev
 • Regional audiobook rješenja

NAVIGACIJA

 • Unaprijeđeni sustav s 3D grafikom i doživotnim osvježavanjem mapa
 • Park&Pay by Parkopedia – pronalazak raspoloživog parkinga i plaćanje iz automobila
 • Yelp – pronalazak lokalnih usluga kao što su restorani s ocjenama klijenata
 • Glympse – podjela lokacije s prijateljima
 • Send to Car – pronalazak i slanje odredišta u navigacijski sustav automobila preko mobilnog telefona
 • Wikipedia – bogate informacije o lokaciji na kojoj se vozilo nalazi
 • Baidu – lokalna usluga pretrage za kinesko tržište

SUČELJE

 • Osvježeni HMI
 • Kontrola glasom i tekst-govor konverzija

POVEZIVOST

 • Integrirana krovna antena s ugrađenim 3G modemom
 • WiFi hotspot u automobilu
 • Smartphone konekcija (WiFi i Bluetooth)
 • Bluetooth audio streaming i hands-free pozivanje

USLUGE

 • Smartphone aplikacija koja povezuje automobil i mobilni telefon
 • Daljinska aktivacija grijanja ili hlađenja
 • Rezervacija termina za posjetu servisu

Više informacija: Moto-Ris d.o.o. Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb, Tel: 01 / 3821-570, Fax: 01/ 3643-841
Poslovna zona Ciburi, 52000 Pazin, Tel.: 052 688-259, Fax: 052 688-265
http://www.moto-ris.hr/

Pretraži

Back to Top