Nova motorna pila Stihl MS 261

Vrt Komentari isključeni za Nova motorna pila Stihl MS 261 53

Nova generacija motornih pila u sebi nosi mnogo prednosti koje će rad profesionalaca učiniti još efikasnijim i komfornijim. Svojom snagom propusnosti, mirnim radom i mnogim praktičnim detaljima opreme, nova motorna pila MS 261 dokazati će se u svim područjima primjene.


Dobar temelj. Najnovija tehnologija.
Njeni korijeni sežu sve do STIHL 024, a dolaze direktno od omiljene i poštovane MS 260: MS 261 postavlja nove temelje u obitelji motornih pila za profesionalan rad u šumarstvu. U njene posebnosti spadaju osjetno veća snaga, novi antivibracijski sistem te novi sistem dugotrajnog pročistača zraka. OpremIjena ekološkim 2-MIX-Motorom s predčišćenjem postavlja nove standarde: svojim velikim okretnim momentom i niskim nivoom vibracija, štedi snagu korisnika i efikasna je u radu. Za uzgojne radove, za rezanje mladih nasada i obaranje srednjetvrdog drveta.

Inovativno: Tehnika
2-MIX-Motor za osjetno smanjenje emisije ispušnih plinova, dugotrajni sistem pročistača zraka za dulji vijek trajanja filtera i novi antivibracijski sistem za osjetno mirniji rad – inovativna tehnika MS 261 niti jednu želju ne ostavlja neispunjenom.

Dugotrajna: Oprema
Daljni mali ali fini detalji opreme čine MS 261 idealnom za profesionalnu primjenu. U to spadaju na primjer prigušivač buke izraden iz nehrdajučeg čelika, matice na poklopcu lančanika sigurne od ispadanja kao i jednodijelni poklopac s tri brza zatvarača

lzuzetno: Snaga
Sa svojom snagom od 2,8 kW, MS 261 optimalna je za profesionalnu primjenu. Njena je snaga za 0,2 kW veća od MS 260, ima veći okretni moment i još bolju snagu propusnosti. S MS 261 svaki će profesionalac dobiti izuzetno učinkovit uredaj u paketu s dodatnom opremom i optimalnim komforom rukovanja. Još k tome ispunjava i najnovije EU propise o emisiji ispušnih plinova i na taj način štiti okoliš: Maksimalni STIHL komfor u ovoj klasi.

Više informacija: Colibri, Jamadolska 2b, Karlovac, Tel:047 600 550, Fax: 047 600 551

Pretraži

Back to Top