Nova premijera u Zorin domu – "Čekaonica d.o.o."

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Nova premijera u Zorin domu – "Čekaonica d.o.o." 18

U petak, 9. svibnja u 20 sati, u Zorin domu će igrati predstava “Čekaonica d.o.o.” i zapravo se radi o djelu Luigia Lunaria “Trojica na ljuljački”. Predstava je magistarski rad studentice kazališne produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Sanje Tomljenović.


Što se može dogoditi na jedan najobičniji dan kada trojica, svaki iz svojeg dijela grada, krenu obaviti različite poslove i njihovi putevi se spoje na najobičnijem mjestu? Potencijalno najneobičnije situacije.Situacije u kojima sudjeluje profesor koji je upravo dovršio svoj krimić, kapetan koji dolazi na poslovni dogovor i poduzetnik koji ima sastanak sa stanovitom damom. No, naizgled svakodnevnica, ovaj put ne ostaje samo na tome. Uskoro će se suočiti sa događajima koji su od životne važnosti. Doslovno.
"Čekaonica d.o.o." u izvornom naslovu "Tre sull’altalena", talijanskog suvremenog autora Luigia Lunaria, u hrvatskom prijevodu Borisa B. Hrovata, najnovija je premijera Gradskog kazališta Zorin dom te čak deveta po redu u sezoni 2013./2014.. Riječ je o izuzetnom dramskom tekstu koji je u posljednjih dvadesetak godina preveden na nekoliko desetaka jezika te je postavljen na kazališnim daskama diljem svijeta.
Redateljica: Ivana Peroš
Glume: Peđa Gvozdić, Ivan Ćaćić, Vanja Gvozdić, Giulio Settimo
Glazbu potpisuje Nikola Vranić
Prva repriza ove predstave bit će u subotu, 10. svibnja u 20 sati.

Pretraži

Back to Top